Femeile au prins curaj! Merg la psiholog ca nu au orgasm

Posted: 25 mai 2018 by admin

Nu toate femeile au de fiecare data orgasm, altele nu pot avea aproape niciodata. Iar asta sa nu va imaginati ca se intampla de ieri, de azi. Numai ca in ultimul timp ele au prins curaj si merg la psiholog sa-si expuna problema si sa caute rezolvare.

Anorgasmia este un subiect care pana nu demult era tabu si asupra caruia au inceput sa se aplece din ce în ce mai des specialistii. Lipsa orgasmului are doua cauze: una organica, fiziologica, si una psihologica. Psihologul Constantin Cornea din cadrul clinicii Psievolution ne spune care e cauza problemei si cum se poate rezolva.

Cauza fiziologica:

– Distanta dintre clitoris si vagin. Se pare ca aceasta distanta este hotaratoare in privinta obtinerii orgasmului. Si anume, cu cat aceasta distanta este mai mica cu atat obtinerea orgasmului este mai probabila tocmai datorita stimularii clitorisului atat extern cat si a terminatiilor acestuia interne.

Dezvoltarea muschilor vaginali. Conform studiilor facute de americani s-a observat ca femeile care au facut sport inca din tinerete au aceasta musculatura mai bine dezvoltata si pot astfel atinge mai usor orgasmul.

Cauza psihologica:

Stima scazuta de sine. Femeia nu se poate bucura de actul sexual din cauza complexelor.

Nu stiu cum sa-i spuna partenerului ce vor. Merg pe principiul ca, daca cer prea mult, pot fi privita ca o persoana depravata, daca nu cer nimic, cu riscul de a nu ma simti bine, macar las partenerul impresia ca sunt «cuminte». „Comunicare pe aceasta tema este extrem de importanta. Partenerii de cuplu au nevoie de o perioada de cunoastere reciproca, de o perioada în care sa poata pune întrebari si sa afle raspunsuri Am întâlnit la cabinet femei care îmi spuneau ca nu au avut orgasm vaginal niciodata sau ca din experienta lor pot obtine orgasmul doar în una sau doua pozitii, dar ca deocamdata nu pot spune partenerului acest lucru ca sa nu îl raneasca sau jigneasca. Si uite asa ajungem la o alta mare întrebare: ce si cum pot spune partenerului fara sa îl fac pe acesta sa se simta jignit? „, spune psihologul Constantin Cornea.

Graba de a arde etape. In adolescenta, datorita energiei si furtunii hormonale, tendinta este de a se trece repede la fapte, pentru a se bucura de partener, pentru a experimenta cât mai multe etc. Aici pot aparea primele probleme – facem sex pentru ca putem, pentru ca ne dorim, dar nu neaparat pentru ca stim si cum sa ne facem partenera fericita.

SOLUTIA: este bine sa savurezi pe indelete relatiile sexuale, sa vorbesti despre cat si cum iti place. Sa experimentezi noi pozitii, sa poti trece de la un act sexual cu tenta romantica la unul mai „salbatic”. In cuplu este permis orice, atata timp cat este liber consimtit de ambii parteneri. Fantasmele sunt un ingredient foarte important in obtinerea orgasmului. Ele pot condimenta viata de cuplu atunci cand, dupa multi ani de relatie, sexualitatea se poate prafui. Sau pot da vigoare unui cuplu abia constituit.

Sfaturi pentru el

Preludiul poate începe înca de dimineata, cu un sarut si câteva cuvinte soptite la urechea pe jumatate treaza a partenerei. Cu un sms de dragoste în timpul programului, cu o floare oferita fara vreun motiv anume. Preludiul poate începe cu 3 zile înainte de actul sexual si se poate relua la 5 minute dupa. Preludiul pentru barbat este curtoazie, este respect, dragoste si consideratie pentru partenera. Barbatii uita cât de important este sa îsi faca partenerele sa se simta iubite, adorate, dorite. Curtoazia este cheia barbatului spre o relatie fericita, împlinita.

Sfaturi pentru ea

Femeia este bine sa învete sa fie seducatoare. Pentru propria stima de sine sau pentru imaginea ce o poate lasa partenerului. Chiar daca pentru fiecare femeie în parte a fi seducatoare poate însemna altceva, totusi seductia are câteva ingredient de baza. Seductia înseamna un parfum sublim, un mod de a-si aranja parul, o atitudine corporala sau vestimentara care sa îi scoata în evidenta toate calitatile. O propunere indecenta pe care o lasa sa se înteleaga dintr-o privire sau atingere a partenerului în timp ce iese pe usa.

„Pentru ca orgasmul sa nu mai fie un vis, femeia are nevoie sa se cunoasca, sa invete sa ceara de la partener ceea ce ii produce placere. Deasemenea trebuie sa stie sa isi provoace partenerul pentru a scoate la iveala cavalerul din el. Si totul se poate obtine daca invatam sa comunicam corect, folosind cuvinte si atitudini potrivite.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : click.ro