Cum sa ai parte de o vacanta de vis

Posted: 20 iunie 2018 by admin

In mare ii putem imparti in trei mari categorii pe cei care merg sau doar isi doresc sa mearga in vacanta.

Prima categorie este formata din cei care din pacate nu isi permit sa mearga intr-o vacanta. Acest aspect se poate datora faptului ca nu muncesc indeajuns, sau nu si-au ales slujba care sa ii ajute financiar

A doua categorie sunt cei care isi permit o vacanta la un pret mediu si care din acest punct de vedere se impart si ei in doua categorii distincte. Cei care merg in vacanta pe care si-o permit si cei care isi cumpara vacante mult peste bugetul lor doar pentru a li se parea ca fac parte dintr-o alta clasa sociala superioara sau pentru a-si impresiona cercul de prieteni.

A treia categorie sunt cei care isi permit vacante scumpe. Cei care dau multi bani pentru a merge cat mai departe si pentru a vedea cat mai multe. Printre acestia sunt foarte multi cei care au uitat de mult scopul vacantei: acela de a te simti bine, relaxat, impacat. Mai important de atat pentru ei este sa poata spuna la intoarcere prietenilor lor in ce locuri minunate au fost ei, cat a costat hotelul, avionul, excursiile suplimentare.

Recomandarile psihologului pentru o vacanta de vis ar putea fi urmatoarele:

  • pentru toti cei care isi doresc o vacanta de vis sa nu uite ca in primul rand trebuie sa si-o permita financiar;
  • sa nu nu uite ca nu trebuie sa mearga pana la capatul pamantului doar de dragul de a fi originali sau superiori;
  • sa incerce sa nu isi chinuie copii pana in 4-5 ani sau chiar mai mult, cu drumuri lungi doar de dragul de a spune ca au petrecut vacanta impreuna cu intreaga familie. Pentru copii, scopul vacantei este foarte simplu: sa mai fie copii apropiati de varsta cu ei cu care sa se poata juca in voie. Doar atat, sa se joace…
  • sa nu uite ca vacanta poate sa fie in orice zi a saptamanii sau in orice week-end. Scopul principal al vacantei este sa aduca relaxare, zambete si timp petrecut impreuna cu cei dragi. Iar asta chiar se poate realiza oricand.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : perfecte.ro