De ce insala barbatii versus de ce insala femeile

Posted: 16 septembrie 2018 by admin

Daca o femeie insala abia dupa ce si-a gasit un motiv si apoi un vinovat, un barbat insala doar pentru ca a avut ocazia. El este mai simplu in atitudine. A vazut ca are cu cine, a incercat, a remarcat ca se poate si a trecut la fapte. Articolele in care se explica femeilor faptul ca barbatul insala din diverse motive sexuale ori ca nu au grija sa fie indeajuns de sexi sunt neadevarate.

Aceste motive reprezinta mai putin de 5% din adevar. Pentru ca, mi-a repetat psihoterapeutul, barbatul insala pentru ca are ocazia. Pentru el procesele de constiinta, explicatiile, vin mai târziu. De obicei atunci când este prins sau când este banuit. In rest, barbatului nu ii prea pasa.Chiar daca partenera lui este o gimnasta in pat, chiar daca miroase non stop a Chanel 5 sau este imbracata precum un star. El se bucura de acestea daca ii sunt oferite de consoarta, si chiar o apreciaza pentru eforturi. Dar asta nu inseamna ca va scapa ocazia, daca aceasta i se va ivi.

Acesta este si motivul pentru care barbatul apeleaza mai greu la psiholog. Femeile au o seama intreaga de sentimente: materne, procese de constiinta daca au inselat sau sunt pe cale sa insele, daca sunt de parere ca au probleme de comunicare in cuplu sau la serviciu, daca nu inteleg exact ce doreste sotul sau societatea de la ele, daca isi cresc sau nu bine copiii. Si altele asemenea.

La barbat este mai simplu, vine la psiholog daca s-a indragostit, daca a aflat ca partenera il insala sau daca are probleme sociale. „Berea este medicamentul suprem.” Restul: problemele de comunicare, cum sa fie un tata sau un sot bun, cum sa lucreze la constructia propriei cariere, daca greseste fata de cineva nu sunt subiecte care sa populeze prea mult timp mintea masculina. Chiar daca a ajuns sa apeleze la medicamentul numit bere mult peste orice limita, el nu are probleme, deci nu are nevoie de ajutor. Daca sotia considera ca sunt probleme cu el, cu bautura, cu relatia lor, sa se duca ea la psiholog. El nu este nebun. Deci nu are nevoie.

In concluzie, doamnele care isi fac procese de constiinta, considerându-se vinovate ca sotul/partenerul le insala ar trebui sa inteleaga ca, in cele mai multe din cazuri nu ele sunt problema. Evident ca exista si exceptii. In ambele tabere. Si doamne care se neglijeaza sau cad in extrema reprosurilor si isi pun partenerii pe fuga ori sa se refugieze in alte brate cu piele catifelata. Dar si domni care nu insala ori de câte ori au ocazia. Pentru ca isi pretuiesc partenera, o iubesc si o respecta!

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : csid.ro