Oamenii inteligenti nu sunt la fel si in dragoste

Posted: 28 octombrie 2018 by admin

Inteligenta nu ajuta si in amor. De aceea, multi dintre cei care au succes pe plan profesional au toate sansele sa dea rateuri la capitolul sentimental. Dragostea nu are nimic in comun cu inteligenta. Sentimentele apar, mintea nu poate decide momentul sau persoana. Inteligenta poate conta ulterior, atunci cand o persoana inteligenta isi poate pune problema daca persoana de care s-a indragostit merita sau nu acest lucru. Daca poate construi o relatie cu o persoana inferioara lui din punct de vedere intelectual.

Mintea nu ne este cel mai bun aliat atunci cand ne indragostim. O persoana inteligenta poate decide insa care ii este rolul in povestea respectiva. Inteligenta poate aduce limpezime comportamentala, predictibilitate in privinta a ceea ce se poate construi sau nu cu o persoana anume. Astfel, mintea apare ca si mecanism regulator, nu ca un mecanism ce poate sterge sentimente. Daca inteligenta judeca prea aspru, ar trebui sa ne gandim daca nu cumva suntem prea “pretiosi”, ingamfati, egoisti. Sau pur si simplu singuratatea sau propriile tabieturi intervin mai mult decat este cazul.

Dincolo de toate astea, oamenii inteligenti sunt singurii care gasesc resurse pentru a salva o relatie, chiar si cand isi face loc o a treia persoana. Iubirea este un sentiment minunat. Din punctul meu de vedere, jumatatea perfecta nu exista. Iubirea este cea care te poate face sa crezi asta. Iubirea nu va fi insa niciodata de ajuns pentru o relatie. Inteligenta este insa cea care poate salva o relatie, pentru ca iubirea se stinge, iar, uneori, esti nevoit sa lupti cu o a treia persoana pentru a o pastra.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : Workshop