Jurnalul unui cuplu peste a cărui viaţă sexuală se aşternuse praful

Posted: 22 mai 2019 by admin

“ Omul are nevoie de o poveste pentru a învăţa să îşi trăiască viaţa.” Psihoterapeut Constantin Cornea.

„Prima dată, a venit la tine soţul meu. Îşi dorea un mental coach, considerând că are anumite probleme la serviciu, care îl împiedică să simtă bucuria de a trăi. De fiecare dată când termina şedinţele cu ţine, mă suna pentru a-mi poveşti ce vorbea cu tine. La început era foarte surprins de abordarea ta, considerând că sunteţi pe un drum greşit. Însă, după o perioadă scurtă, a început să înţeleagă viaţa şi dincolo de matricea english-corporate cu care era obişnuit la birou. Nici nu ştiam dacă să mă îngrijoreze sau nu modul în care începea să îşi vadă viaţa, inclusiv viaţa de cuplu.

Nu mi-am imaginat că va ajunge să discute şi despre viaţa noastră intimă în cadrul dezvoltării lui personale…

Temele generale legate de modul de comunicare şi de a conduce subordonaţii era uşor de înţeles pentru el şi implementat. Însă era surprins de faptul că, după câteva luni, viaţa de a serviciu a început să se aşeze, iar el nu se simţea încă aşa cum se aşteptase la început. Dacă la început a considerat că problemele erau la firmă, după ce i-ai spus şi de celelalte direcţii de dezvoltare – viaţa de familie şi viaţa socială –, a început să se gândească mai profund. Aşa a descoperit că una dintre marile lui probleme o reprezenta viaţa noastră sexuală. Era extrem de frustrat de lipsa noastră de imaginaţie în pat.

Când mi-a propus să mergem la terapie de cuplu, am rămas mască. Ce legătură avea coachingul pe care îl făcea el, cu mine şi viaţa noastră sexuală? Bineînţeles că la început am refuzat. Însă, văzând cât de bine începe să se simtă la firmă şi în societate, sincer, mi-a fost teamă că îl voi pierde. Îşi recăpătase zâmbetul pe care îl avea când l-am cunoscut, făcea sport şi avea o dietă la care ţinea foarte mult. Stima lui de sine crescută, m-a făcut curioasă.

Am acceptat şedinţele de cuplu, fiind convinsă că te-ai înşelat şi vei descoperi asta foarte repede. Ceea ce mă putea face să mă întorc la viaţa de dinainte, lăsându-l doar pe el să îşi rezolve problemele.

La prima şedinţă am fost destul de retrasă, considerând că nu este cazul să mă deschid prea mult. Însă ai atins câteva puncte importante pentru cuplul nostru şi am început să mă deschid. După o perioadă, am atins şi eu subiectul vieţii sexuale. Cu atât mai mult cu cât el îmi atrăgea din ce în ce mai mult atenţia să vorbesc cu tine despre asta. Ei bine, poate o să te mire, dar nu am început să vorbesc cu tine despre viaţa noastră sexuală pentru că îmi spunea el, ci pentru că vedeam că asta îi face lui foarte bine şi mă temeam că mă va părăsi dacă eu rămân închisă în mine.

Când am intrat mai mult în temă, mi-am dat seama că el avea dreptate. Nu se gândea nici pe departe să mă înşele sau să mă părăsească, însă îşi dorea să trăiască anumite lucruri în pat, despre care noi nu am vorbit niciodată.

În fond, ne-am început viaţa sexuală când eram foarte tineri. Atunci nu aveam experienţă, nici eu nici el, şi odată cu trecerea timpului peste viaţa noastră sexuală se pusese praful. Făceam sex rar şi partidele… durau mai puţin decât duşul de după.

Am început să mă gândesc din ce în ce mai mult la ce mi-ar face cu adevărat plăcere în pat. Iniţial, mi-a fost ruşine să recunosc faţă de mine însămi la ce mă gândeam. Cu atât mai puţin să vorbesc cu soţul meu sau cu tine. Nu îmi venea să cred cât de murdar puteam gândi atunci când venea vorba despre sex. Iar ce m-a uimit cel mai mult a fost faptul că niciodată până atunci nu m-am mai gândit la aşa ceva.

Rareori, pot recunoaşte, în anumite situaţii sau după un pahar de vin, pot spune că îmi veneau crâmpeie de gânduri despre ce şi cum aş face în pat. Însă îmi trecea destul de repede, gândindu-mă că o femeie serioasă nu se poate gândi la aşa ceva. Nici soţul nu pot spune că mă inspiră foarte tare. Pentru că, după ce am început viaţa de cuplu, el a devenit foarte repede interesat de carieră şi a început să se comporte din ce în ce mai serios. Asta cred că ne-a împiedicat să ne gândim la ce ne dorim cu adevărat în pat. Pur şi simplu ne-am concentrat mai mult pe carieră, copil… ca să ne mai gândim la un univers prea complex în pat.

Ne-ai încurajat să ne exprimăm, unul faţă de celălalt, trăirile sau fanteziile, când suntem acasă în intimitate. La început am fost destul de timizi. Ne cramponam de trecut şi de obişnuinţe. Însă, odată cu trecerea timpului, am început să fim mai deschişi. Am construit anumite scenarii, pe care atunci când aveam ocazia le puneam în practică. El mi-a cumpărat la început desuuri sexy, pentru ca mai apoi să aducă tot felul de jucării sexuale.

Nu îmi venea să cred valul de senzaţii pe care îl puteam trăi alături de soţul meu în pat. Descopeream noi zone erogene, noi poziţii sau cum se pot folosi anumite jucării sexuale care ne duceau pe amândoi pe culmile plăcerii. Era incredibil şi, uitându-mă în spate, aproape neverosimil ce trăiam acum. Cu atât mai mult cu cât el plecase în demersul său de la ideea de a avea un mental coach…

Cred că programul lui de mental coaching este acum complet. Şi, mai mult decât atât, complex! Avem o viaţă plină şi o energie sexuală nemaipomenită, descătuşată de frici şi temeri, care ne ajută şi în viaţa de zi cu zi. Suntem amândoi mai încrezători şi, cred eu, mai frumoşi.”

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : csid.ro