psiholog bucuresti

Cum poti descoperi ce se ascunde in spatele unui barbat care vrea sa te cucereasca?

Posted: 31 mai 2020 by admin

psiholog bucuresti

Perspectivele, daca trebuie si putem sa fim cu adevarat sinceri, trebuie sa atinga anumite elemente greu de decriptat social. De ce? Pentru ca, ipocrizia sociala, presupune sa joci un rol, sa te prefaci ca esti ceea ce isi doreste celalalt, crezand sau pretanzand ca esti, ceea ce isi doreste el…Dar, dincolo de conveniente, ce isi doreste cu adevarat un barbat?

1. Isi doreste sa domine. Iar caile prin care va incerca sa o faca sunt doua: jucand rolul cocosului sau pe cel al victimei.Abordarea in stitlul cocosului, inseamna ca o sa incerce sa gaseasca elemente prin care sa iti fie superior: intelectual, financiar, social, prin forta fizica, sau din perspectiva experientei de viata. Cei care apeleaza la aceasta forma de dominare, pot suferi de: tulburare de personalitate (psihopata, paranoida, schizoida, borderline), tulburare bipolara, manie, ciclotimie, adictii grave (droguri, alcool, medicamente). Femeia ar trebuie sa se ingrijoreze, atunci cand problemele psihice ale barbatului se acutizeaza. In aceasta situatie, barbatul va cauta sa isi umileasca partenera. Sa o faca sa se simta mica si inutila. Ori, poate ajunge sa o jigneasca, sa o loveasca, sau sa o faca de ras in public.Abordarea din postura victimei, ne poate spune din perspectiva psihologica despre barbatul respectiv, ca poate suferi de o tulburare de personalitate (schizoida, schizotipala, psihopata),poate avea o depresie foarte grava, o tulburare bipolara, sau poate  dependent grav de droguri sau alcool. Prin comportamentul lui, acesta va dori sa iti atraga atentia si afectiunea, punandu-se in postura victimei. Povestindu-ti dramele majore din viata lui si cat trebuie sa lupte el cu soarta pentru a putea supravietui. Cele mai multe din povestirile lui sunt doar plasnuiri ale propriei imaginatii. In cazul in care remarcati accentuarea acestor comportamente, este cazul sa apelati la ajutor specializat. Altfel, va puteti trezi voi insiva in situatia de a dezvolta o forma de depresie. Sau pur si simplu, puteti ajunge sa nu va mai bucurati de viata si de realizarile proprii, umbrite fiind de scenariile partenerului.

2. Deasemenea, isi poate dori sa ii magulesti tulburarea narcisica. Asta poate insemna ca este un narcisic, sau ca are o tulburare bipolara. Ori, poate avea o schizofrenie sau o tulburare depersonalitate psihopata. In acest context, oare te poate face sa intelegi cine este el cu adevarat si ce doreste de la tine? Nici pe departe.

Deseori femeile aflate in mrejele unui astfel de partener, pot apela la prieteni pentru a incerca sa inteleaga ce trebuie sa faca. Din pacate, experientele celorlalti, nu vor fi niciodata indeajuns de edificatoare pentru a ajuta cu adevarat pe acea femeie.

In acest sens, este recomandat sa apelati la un specialist, pana nu este prea tarziu. Pentru ca, de cele mai multe ori, boala invinge pe cel sanatos, si povestea celui ce este mai puternic, il transforma pe cel credul.

Este foarte important sa intelegi ce iti doresti, indiferent de ceea ce ti se promite. Pe premiza faptului ca, orice excroc , te poate face sa visezi, lasandu-te falita, sau cu sufletul facut tandari. Pentru ca, ajungi sa fii furata de povestea ce-ti este prezentata. Uitand sa vezi sau sa cauti ce reprezinta cu adevarat povestitorul…

Autor: Psiholog Constantin Cornea