Tipul de sex care se afla la granita dintre placere si boala. Consecintele pe care le poate avea intr-un cuplu

Posted: 11 iulie 2020 by constantin.cornea

Fiecare pereche este unica atunci cand vorbim de lucrurile care se petrec in dormitor. De multe ori insa, viata intima ii poate face pe parteneri sa se simta fericiti si implinti, sau din contra, ii poate dezbina, mai ales atunci cand obiectul dorintei lor este sexul practicat intr-un mod dur.

In aceasta privinta, ambii parteneri trebuie sa se implice, sa isi comunice dorintele, sa asculte ce are celalalt de spus, dar sa inteleaga, iar unde este cazul sa se opreasca, pentru a nu-i forta limitele celuilalt. De multe ori, sexul dur ramane una dintre dorintele ascunse intr-un cuplu. Din perspectiva sexuala,  duritatea poate fi interpretata ca un act de sado-masochism sau un act sexual in forta. Cei doi depun un efort consistent, dar accepta si sa bruscheze si sa fie bruscati.

Specialistii cred ca sexul dur poate fi benefic daca este dorit de ambii parteneri si cei doi considera ca aceasta forma de manifestare ii poate face fericiti.  In schimb, daca unul isi doreste aceasta forma de intimitate, in dauna dorintelor partenerului, putem vorbi despre partea urata a sexului, pentru ca asa pot aparea discutiile in contradictoriu, frustrarea, anxietatea sau depresia ambilor parteneri. Unul e suparat ca nu primeste, celalalt ca nu este inteles. Fiecare se considera victima si vorbeste despre celalalt ca despre un calau.

Sexul poate duce la destramarea relatiei in doua situatii. Daca unul dintre parteneri nu doreste sa aduca duritatea in dormitor sau daca ajunge sa faca asta, dar, in timp, ajunge sa vrea sa incerce si alte fantezii, un alt obiectiv asupra caruia vor avea pareri divergente.

Persoanele care prefera un astfel de ingredient in dormitor au trecut, de multe ori, prin traume mari in copilarie sau au o dependenta de alcool sau droguri. In general, acestea sunt lucrurile care pot modifica dorintele unui om si il pot face sa se departeze mai mult sau mai putin de normalitate.

In marea majoritate a cazurilor, de la agresivitate, la duritate, este un pas foarte mic, care poate fi facut extrem de usor. In fond, duritatea ascunde o forma mai putin controlata de furie. Viata sexuala nu poate fi contabilzata, pentru ca fiecare face ce doreste in pat, dar atata timp cat partenerul este de acord. Chiar daca cei doi se inteleg perfect in orice privinta, daca au pareri diferite in privinta vietii lor intime, in mod cert vor aparea dispute sau opinii despre “anormalitatea” celuilalt. Daca unul va  considera anormala lipsa dorintei in a incerca ceva “diferit”, celalalt va vedea exagerata dorinta de a face sex dur, considerand-o necaracteristica omului. “Placerile animalice nu se potrivesc cu viziunea omului legata de fericire,” spunea John Stuart Miil.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Publicat in Gandul