psiholog cuplu

6 ingrediente pentru o viaţă sexuală împlinită

Posted: 28 iulie 2020 by admin

psiholog cuplu

Viaţa sexuală reprezintă un element foarte important pentru orice cuplu. Însă, de cele mai multe ori, partenerii nu ştiu cum să îşi ofere cu adevărat plăcerea supremă. De aceea, putem spune că sunt câteva elemente-cheie pentru o viaţă sexuală satisfăcătoare.

Scenariul sexual

Din păcate, cele mai multe persoane nu găsesc forma prin care să îşi poată spune reciproc ce îşi doresc cu adevărat. În principiu, opreliştea este reprezentată de ruşine. Dacă spun cu adevărat ce îmi doresc, cum mă poate privi celălalt?

Şi în cadrul scenariului sexual, cheia o reprezintă comunicarea liberă, lipsită de inhibiţii şi preconcepţii. Pentru că există o regulă foarte simplă atunci când vorbim de viaţa sexuală: totul este permis, dacă discutăm şi ajungem împreună la aceeaşi concluzie.

Asta nu se întâmplă întotdeauna peste noapte, dar, dacă suntem persuasivi, putem realiza adevărate minuni.

Preludiul

Preludiul nu înseamnă doar să îl mângâi pe celălalt. Preludiul poate începe cu un sărut dimineaţa, înainte de a pleca la serviciu, şi câteva şoapte despre ce va urma în cursul serii. Preludiul poate fi un întreg scenariu ce se petrece pe tot timpul zilei.

Poate continua cu câteva mesaje sau o discuţie la masa de prânz. Sau ne putem opri pentru a lua o sticlă de vin pe care o preferă partenera, câteva prăjituri şi flori, ce îi pot aduce acesteia zâmbetul pe buze când ne vede.

Actul sexual în sine

Putem obţine o satisfacţie mai mare dacă avem mai multe acte sexuale, în poziţii diferite. Putem de asemenea să folosim jucării sexuale sau costume şi roluri. Putem avea un act sexual rapid sau putem prelungi actul sexual pe o perioadă mai lungă, pentru a ne putea bucura mai mult unul de celălalt.

Postludiul

După ce actul sexual s-a terminat, putem continua să ne mângâiem, să ne alintăm sau să vorbim despre ceea ce urmează să facem plăcut pe viitor.

Complimentele

Acestea trebuie să reprezinte temelia comunicării în cuplu. Complimentele sunt oricând bine-venite şi pot fi utilizate absolut oricând, pentru că stimulează în celălalt stima de sine, dar cresc şi calitatea vieţii de cuplu în general.

Rezolvarea problemelor sexuale

Frigiditatea, anorgasmia, ejacularea precoce, problemele de erecţie, lipsa de chef – aceste probleme pot fi rezolvate dacă apelaţi la ajutorul unui psiholog. Uneori, acestea pot avea cauze fiziologice şi atunci le puteţi trata cu un medic specialist. Însă, de cele mai multe ori, problemele sunt constituite de anumite traume prin care am trecut sau din cauza unor probleme legate de stima de sine. Ce trebuie să înţelegem este faptul că acestea pot fi rezolvate pentru a reuşi ulterior să ne bucurăm de o viaţă sexuală împlinită.

Pentru orice problemă pe care consideraţi că o aveţi şi vă împiedică în obţinerea unei vieţi sexuale plină de satisfacţii, este bine să apelaţi la un medic sau la un psiholog. Nu trebuie să vă fie jenă. Şi medicul, şi psihologul sunt specializaţi în rezolvarea acestor probleme şi cu siguranţă vă pot ajuta.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : csid.ro