psiholog bucuresti

Jurnalul unui cuplu care nu avea copii. Mituri și neadevăruri despre oamenii fără copii

Posted: 1 octombrie 2020 by admin

psiholog bucuresti

“Sunteți egoiști, vă gândiți doar la voi și la nevoile voastre. Nu vreți să vă asumați din cauza lipsei de maturitate nașterea și creșterea unui copil. O să vedeți la bătrânețe cât veți regreta!”….

de psihoterapeut Constantin Cornea

“Sunteți egoiști, vă gândiți doar la voi și la nevoile voastre. Nu vreți să vă asumați din cauza lipsei de maturitate nașterea și creșterea unui copil. O să vedeți la bătrânețe cât veți regreta!”….

Toate acestea și încă mult mai multe ni s-au tot spus de-a lungul vremii. Lumea ne judecă și ne spune multe despre noi. Însă nimeni nu a încercat măcar să ne întrebe sau să ne înțeleagă care ne sunt motivele pentru care nu ne dorim un copil.

Întrebări ne-am pus și noi, am luat fiecare acuză în parte și am întors-o pe toate părțile. Însă de fiecare dată, amândoi la unison, ne-am dat aceleași răspunsuri.

Nu ne dorim un copil doar pentru că vrem pe cineva care să ne aducă un pahar cu apă. Dacă vom fi bătrâni și bolnavi, sperăm să muncim de pe acum îndeajuns de mult încât să ne permitem un cămin de bătrâni decent. Îl vedem ca pe o grădiniță pentru oameni în vârstă și până ajungem noi la vârsta senectuții, se vor mai profesionaliza și la noi. Dacă nu, vom căuta în străinătate.

Nu ne dorim un copil pentru că nu vrem să aducem un suflet care să alerge toată viața după frustrările impuse de societate. Să închidem un suflet liber care se plimbă în ceruri într-un trup ce îți cere mereu și mereu ceea ce a învățat sau a văzut la alții. Planeta este din ce în ce mai poluată, mâncarea din ce în ce mai plastificată, obiectele făcute să ne ajute ne slugăresc, iar modelele sociale se divinizează până la a fi adulate pe la icoane.

Suntem credincioși, dar o știm doar noi. Nu vrem ca neliniștea noastră să tulbure sufletul neprihănit de copil.

Nu suntem egoișți pentru că, tot ceea ce vom avea în surplus, vom oferi celor care nu au. Facem asta și astăzi oferind celor mai oropsiți fără să știe de la cine vine, fără să le cerem ceva.

Nu suntem imaturi. Cum nici noi nu considerăm imaturi părinții care fac copii fără a avea cu ce să îi crească.

Ne jucăm cu ceea ce ne oferă Dumnezeu și planeta și credem că viața este sau ar trebui să fie despre bucurie. Uitându-ne în ochii copiilor ce plâng după lucruri ce nici măcar nu le sunt de trebuință sau ai celor care adorm cu stomacul gol, nu găsim unde este bucuria.

Credem că Dumnezeu este un Creator care așteaptă și de la noi să fim asemenea lui. Nu la chip, ci la faptă. Ne-a creat și ne-a oferit 10 porunci, doar atât, pentru a fi fericiți și nu suntem în stare să o facem. Așa că preferăm să considerăm că noi cel puțin vrem să închidem acest joc murdar. Nu dorim să aducem pe lume un suflet de sclav prin naștere pe o planetă bolnavă.

Am apelat la serviciile tale citindu-ți blogul. Am sperat și acum suntem mulțumiți că ne-ai ajutat să ne înțelegem pe noi și valorile noastre. Și să înțelegem că lupta altora cu noi este doar lupta lor. Noi, am învățat în sfârșit să îi lăsăm să lupte, pentru că am hotărât să ne bucurăm de viață.”

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa: garbo.ro