psiholog bucuresti

Cum să ai din nou încredere în iubire după ce ai fost trădat/ă

Posted: 1 noiembrie 2020 by admin

psiholog bucuresti

Înșelatul reprezintă pentru cel înșelat una dintre cele mai grele poveri sufletești.

Sunt persoane care trec destul de repede peste această situație, dar sunt și persoane care nu reușesc să depășească această problemă toată viața.

Pentru a putea trece mai ușor peste un astfel de eveniment, indiferent dacă vă decideți să mergeți mai departe în acea relație sau dacă doriți să încercați o altă relație, dar credeți că nu sunteți în stare, puteți urma următorii pași:

1. Evaluarea situației. Este important să mă asigur că am toate informațiile și știu exact ce s-a întâmplat, astfel mă asigur că nu interpretez eu greșit sau că informațiile nu sunt fals prezentate de persoane rău voitoare

2. Confruntarea partenerului/ei cu realitatea. Este important, dacă ne despărțim, să îi fie limpede că am toate informațiile. Iar în cazul în care dorim să mergem mai departe, partenerul/a își poate face o mea culpa, pentru a putea ulterior să gândim un plan prin care relația să demonstreze că iese din problemă mai puternică.

3. Eliminarea factorilor toxici. Dacă am fost mințit, pot renunța fără regrete la persoanele respective sau, dacă nu pot face asta, măcar să știu cum recadrăm relația astfel încât să nu îmi mai poată face rău și altădată

4. Reevaluarea sau redescoperirea propriilor resurse. Uneori, o dramă poate reprezenta acel pas înapoi care mă poate face să fac trei, patru pași înainte. Astfel, îmi pot regândi imaginea:

1. un psiholog mă poate ajuta să mă redescopăr, să îmi găsesc punctele forte și să le pot scoate mai ușor în evidență

2. pot apela la un stilist pentru coafură,

3. un profesor de sport pentru remodelare corporală, pentru un tonus muscular, dar și psihic mai bun. Yoga mă poate ajuta să mă relaxes, să îmi eliberez mintea și corpul de tensiune. Dansul mă poate ajuta să învăț ceva nou, să redescopăr bucuria de a mă mișca pe muzică și de ce nu, să cunosc oameni noi

5. cea mai bună variantă a mea. Dacă am urmat pașii de mai sus, cu siguranță am devenit o variantă mai bună a propriei persoane. Asta mă poate ajuta să ies în evidență, găsindu-mi o nouă variantă de relație. Sau partenerul/a, văzându-mă cum strălucesc, își poate redescoperi dragostea și pasiunea pe care le avea cândva pentru mine.

Cel mai important aspect, atunci când suntem trădați, este să învățăm să controlăm sentimentele negative, pentru a putea reconstrui relația dacă doresc să continui alături de aceeași persoană. Sau să îmi găsesc resursele pentru a putea deveni o persoană mai bună ce va atrage lângă ea persoana potrivită.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa: csid.ro