psiholog bucuresti

Sunt singur și nu îmi pot găsi o parteneră pentru a forma o familie. Ce este de făcut?

Posted: 14 noiembrie 2020 by admin

psiholog bucuresti

Din păcate, mediul online este doar o minciună frumoasă pentru cei singuri care își caută o parteneră. Văd că au posibilitatea de a comunica cu multe persoane, însă, atunci când ajung acasă, locul de lângă ei din pat este tot gol. Oare este atât de dificil să îți găsești un partener, o parteneră?

De foarte multe ori, poate fi dificil să îți găsești o persoană potrivită. În România, nu există obișnuința de a putea intra în vorbă cu o persoană necunoscută de sex opus la o cafenea dimineața, la un restaurant în timpul mesei de prânz sau la un pahar de vin la cină.

De aceea, orizontul este un pic restrâns la: prieteni cunoștințe, colegi și mai rar pe internet făcându-mi cont de Facebook, Tinder etc.

Ce poate face un bărbat pentru a-și maximiza posibilitatea de a întâlni o parteneră?

Sunt câțiva pași, cum ar fi:

  • să devin cea mai bună varianta a mea, să am grijă să fac un sport pentru a arăta bine, să fiu atent la modul în care mă îmbrac, dar și la modul în care comunic
  • să mă uit cu atenție împrejur la persoanele cu care interacționez în mod direct – o colegă, o prietenă sau o cunoștință -, să discut cu cei din jurul meu pentru a afla dacă nu cumva au ei o variantă potrivită pentru mine
  • să îmi fac conturi pe cât mai multe rețele de socializare și să am curajul de a aborda persoanele care îmi plac
  • să fiu atent, atunci când sunt în trafic, la o cafenea sau într-un loc public, dacă nu cumva există o persoană de sex opus pe care o plac și care să pară interesată la rândul ei

Singurătatea: ce impact are asupra noastră?

În funcție de vârstă, temperament sau cât de lungă este perioada de singurătate, putem vorbi despre: depresie, anxietate, atacuri de panică, tulburare de personalitate borderline, tulburare de personalitate paranoidă. De asemenea, putem vorbi despre apariția sau acutizarea unor adicții de droguri, alcool, jocuri de noroc.

Dacă o persoană simte că o apasă singurătatea sau deja are manifestările unor boli psihice, este important să meargă la psiholog pentru a primi un diagnostic. Oricare din afecțiunile de mai sus se pot acutiza sau pot apărea și alte afecțiuni mai grave. De aceea, mergând la psiholog își poate descărca sufletul și poate primi și un plan individualizat de psihoterapie sau medicamentos în cazurile mai grave.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa: csid.ro