psiholog bucuresti

Cum să îți faci Sărbătorile cu adevărat fericite?

Posted: 26 decembrie 2020 by admin

psiholog bucuresti

Perioada Sărbătorilor de iarnă poate fi o perioadă în care ne putem scutura de tot ceea ce a fost rău în anul care a trecut, pregătindu-ne cu adevărat pentru magia Sărbătorilor, dar și pentru un an nou pe care ni-l dorim plin de satisfacții.

Planul poate avea doar trei pași simpli:

1. O listă cu toate elementele negative din viața mea:

a. un partener cu probleme

b. un prieten toxic,

c. un job cu probleme,

d. o problemă de sănătate care îmi dă bătăi de cap

e. o dorință neîmplinită: să fac sport, să slăbesc, să am mai multă grijă de mine

2. O listă cu dorințe care mă pot face să mă simt împlinit, schimbând sau îmbunătățind ceea ce nu este în regulă în viața mea:

– un partener cu probleme – ședințe de terapie de cuplu sau găsirea unei noi relații

– un prieten toxic – poate fi momentul să îmi găsesc alți prieteni mai potriviți

– un job cu probleme – pot depune cv-uri pentru a-mi căuta un alt job la o altă companie, îmi pot schimba domeniul de activitate, îmi pot completa cunoștințele printr-un curs profesional

– dorințele neîmplinite – mi-am propus de mai multe ori să slăbesc și nu am reușit – poate fi momentul să cer ajutorul unui psiholog sau pot căuta care sunt motivele ce nu m-au lăsat să îmi împlinesc obiectivele și să depășesc acele motive. Să fac mai mult sport – îmi pot lua un antrenor personal care să mă inspire pentru a descoperi plăcerea de a face sport

3. Sentimentul de Sărbători fericite va fi mai intens dacă mi-am planificat cum să scap de problemele din viața mea, dar și cum să reușesc să mă fac mai fericit, mai împlinit, mai sigur pe mine și pe planurile mele de viitor.

Dacă considerați că nu puteți singuri, puteți apela la un psiholog care să vă sprijine printr-un plan individualizat de reconectare la propriile valori și de redescoperire a resurselor interne ce vă pot ajuta să vă faceți sărbătorile, dar și viața mai fericite.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa: garbo.ro