CU DRAG, DE SĂRBĂTORI

Posted: 4 mai 2021 by admin

psiholog bucuresti

Lumina Invierii se coboară din nou, învăluindu-ne sufletele într-o magie ce ar trebui să ne scuture de: frici, griji, nevoi, necazuri. Pentru că adevărata pace se află doar în sufletși acum o putem redescoperi. 

Paștele este despre suflet, despre promisiunea unei lumi mai bune. Pe Pământ lumea în care trăim poate deveni cu adevărat mai bună, dacă noi ne lăsăm luminați. Pentru că în cer, avem certitudinea Mântuitorului, că ne așteaptă cu tot ce ne-a promis.

Se fac urări a căror ecou se poate stinge mult prea devreme în licorile bahice. Gesturi prin care am vrea să credem că ne pasă, pot părea peste doar câteva zile, umbre ce ne vorbesc despre ceea ce nu suntem.

Lumina Invierii ar trebui, cred, să ne elibereze de ceea ce credem noi că suntem în restul anului, pentru a deveni, ceea ce încercăm să mimam, poate doar pentru câteva clipe, când întindem mâna pentru a o primi de la preot. Aprinderea lumânării ar trebui să deștepte în noi un suflet pe care-l ținem amorțit și schingiuit, lăsându-l să ne poarte spre ceea ce suntem de fapt: suflete în căutare de iubire care dau la schimb același lucru.

Învierea este despre iubire pură, despre bucurie, despre renaștere, despre speranța. Flacăra lumânării luminează fără să ardă, așa cum sufletul ar trebui să iubească fără să țină cont de trup.Hristos a Inviat! Să venim cu toții în lumina Mântuitorului!

Autor: Psiholog Constantin Cornea

sursa: kudika.ro