De ce barbatii tineri sunt atrasi de femei mai in varsta. Ce poate ascunde o astfel de legatura

Posted: 2 aprilie 2017 by constantin.cornea

Specialistii au convingerea ca barbatii se simt în siguranta lânga o femeie matura, pentru ca o percep ca pe o mama. De multe ori însa, aceste relatii pot avea la baza motive ce nu pot fi întelese.

Din perspectiva psihanalitica putem spune ca barbatul vede într-o femeie matura “o mama” sau toate acele calitati care i-au lipsit în copilarie si care sunt oferite de o mama fiului ei. Astfel, este posibil ca un barbat sa se simta atras sau îndragostit de o femeie cu 20 de ani mai in varsta, pentru ca aceasta il face sa se simta dorit, alintat, mangaiat, echilibrat. De asemenea, într-o astfel de relatie se simte motivat pentru a atinge un anume scop, ce poate consta într-o familie unita, un rol social sau profesional.

Sexualitatea poate fi un alt motiv important pentru barbatul respectiv. Din aceasta perspectiva, acesta se poate simti mult mai împlinit sau mai satisfacut decât s-a simtit vreodata.

Astfel, barbatul se poate îndragosti de ceea ce primeste de la acea femeie, dar nu a primit de la mama sau de la alte femei pe care le-a întâlnit.

Sa nu uitam un alt aspect psihologic important, o astfel de femeie va dori, poate mai mult decât una mai tânara, sa tina acel barbat pentru ea. Si, pentru  a-si realiza visul, aceasta va fi dispusa sa faca eforturi infinit mai mari, pe toate planurile.

În concluzie, un barbat poate vedea într-o femeie mai mare decât el “o mama”, metaforic vorbind, cu tot ceea ce poate oferi aceasta. Un model care îl va face sa se simta deosebit si astfel sa obtina rezultate cu mult peste ceea ce si-a imaginat el ca va putea realiza vreodata. Sau îl poate securiza afectiv, sexual, prin eforturile pe care le face si pe care nu le-a mai întâlnit la o persoana de aceeasi vârsta cu el.

Daca te îndragostesti de o persoana mai tânara sau mai mare ca tine, nu tine de maturitate, ci mai degraba de oportunitate.

In general, sentimentele se nasc si evolueaza o data cu noi. Primele sentimente le deprindem in relatia cu mama sau cu persoana care joaca in viata noastra acest rol. De aceea, este foarte important, inca din acele prime momente de viata, cum percepem aceste trairi. O mama iti poate prezenta lumea ca fiind calda si iubitoare, protectoare, sau te poate face face sa simti emotii ciudate: singuratate, lipsa afectiunii. Astfel, putem sa simtim incurajare sau devalorizare si neincredere. Sensibilitatea unei persoane tine foarte mult de modelele pe care le vede si le simte, in relatie cu el sau cu cei din jur. Astfel se formeaza in cadrul personalitatii o matrice prin care ajunge sa perceapa lumea, dar si ce anume are nevoie pentru a se simti complet, echilibrat, dorit sau iubit. Aceasta matrice se naste o data cu individul si sufera transformari, mai mari sau mai mici, in functie de experientele acestuia de viata.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : gandul.info