Semnele care-ti arata de la inceput ca o relatie nu va merge. 4 dintre cele mai periculoase personalitati masculine

Posted: 2 aprilie 2017 by constantin.cornea

Barbatii nu sunt intotdeauna ce par a fi. Desi tulburarile de personalitate sunt greu de intuit si inteles, acestea pot iesi la suprafata, intr-o forma sau alta, atunci cand cand o femeie decide sa isi aleaga un partener.

Daca femeile ar lua de la inceput in calcul anumite elemente, ce tin de comportament, nu s-ar mai gasi apoi in situatia de a descoperi ca relatia nu poate functiona normal.  E important sa intelegem ca vorbim de anumite caracteristici psihologice, care nu trec de la sine, sau daca depuneti eforturi sustinute. Chiar daca ei va vor face sa credeti asta, problema nu se afla la voi.

Acestea sunt doar cateva dintre comportamentele aupra carora barbatii ar trebui sa lucreze inainte de a intra intr-o relatie.

Psihopatul. Carismatic, cuceritor, optimist, romantic, mincinos si dispus sa faca absolut orice pentru a-si atinge scopul. Poate juca absolut orice rol, in orice registru, cu o naturalete iesita din comun. Nimeni si nimic nu ii poate sta in cale, va face totul sa te cucereasca, pentru ca mai apoi sa te foloseasca si umileasca, fara sa aiba nicio remuscare.

Carisma si sarmul il ajuta sa fie un seducator innascut. Are raspuns pentru orice problema, si face totul pentru a castiga increderea celor din jur, in mod special a acelora pe care ii considera utili. Fata de o femeie se comporta curtenitor, vorbeste mult si cu emfaza, glumeste si argumenteaza. Narcisist si grandoman doreste sa vada cum toti si toate se invart in jurul lui. Are o atitudine superioara, considera ca poate imparti binele si raul, si face totul pentru a-si evidentia cunostintele sau activitatile, pe care le exagereaza in mod voit. Partenerei ii da senzatia ca este centrul universului lui, pentru ca, mai tarziu, sa o faca sa se simta inutila. „Se joaca astfel pentru a o cuceri total, punand-o in slujba intereselor lui.

Geniu in manipulare, el incearca, si chiar reuseste, sa creeze scenarii care mai de care mai fanteziste, doar pentru a supune femeia intru totul vointei si nevoilor lui. Complimenteaza, lauda si elogiaza femeia tot timpul, doar pentru a o face total dependenta de el.

Agresivitatea. Psihopatii sunt in genere agresivi si combativi. Fac totul sa te convinga ca au dreptate, in orice, vor sa detina controlul si sa te transforme intr-o marioneta. Nu se multumesc niciodata cu jumatati de masura.

Obsesia puterii. Doreste sa faceti doar ce spune el si incearca sa va convinga ca asa va fi mai bine. Nu accepta sa iesiti din cuvantul lui. Trebuie sa stie totul si un pic peste”, adauga specialistul.

Lipsa empatiei si a remuscarilor. Pe fond, psihopatul este total lipsit de empatie sau de sentimente. El face totul doar in interes personal, eventual in dauna partenerei. In general, individual are nevoie de o sclava, nu de o partenera cu drepturi egale. Si pentru asta va sti sa isi joace intotdeauna rolul perfect.

In concluzie, barbatul psihopat va merge pana in panzele albe ca sa te cucereasca, iar in tot acest timp iti va intinde o plasa de scenarii,  din care iti va greu sau imposibil sa scapi.

Histrionicul. Are un comportament teatral, este extrem de energic si vivace. Doreste sa iasa in permanenta in evidenta prin modul in care comunica, prin felul in care se imbraca, foloseste des metafore sau expresii cu tenta sexuala.

Aspectul fizic il tradeaza, pentru ca se imbraca extravagant, se aranjeaza sau se parfumeaza peste masura, pune un accent deosebit pe infatisare si doreste cu tot dinadinsul sa atraga atentia. Astfel, puteti fi usor cucerita de energia degajata si de modul in care se prezinta.

Comunicarea. Isi doreste mereu sa fie ”fruntea”, de aceea are un ton teatral, bine gandit, foloseste metafore si complimente, flirtreaza cu usurinta si cu oricine, pentru ca doreste sa cucereasca pe toata lumea.

Sentimentele. Se foloseste de un dramatism evident atunci cand isi manifesta emotiile si va tinde sa se comporte mult mai intim decat presupune relatia cu tine sau cu ceilalti. Daca va vedea ca altfel nu te poate cuceri, va recurge chiar la somatizari, se va plange de boli sau dureri care nu exista, Pentru ca viata este o scena, iar histrionicul este cel mai bun actor. In general, este sensibil la critici. Daca are parte de un astfel de feedback, incepe sa se comporte teatral sau exagerat.

In concluzie, un astfel de partener va face totul sa te cucereasca, dar nu va pierde din vedere si alte persoane. Trebuie sa fii pregatita sa il imparti cu altele, pentru ca scopul lui este sa cucereasca lumea, asa ca nu se va opri la tine.

Borderline. Barbatul care sufera de aceasta tulburare da dovada de instabilitate emotionala, fiind urmarit de ideea ca va fi parasit. Isi schimba des si brusc opiniile sau valorile personale, planurile legate de cariera sau parerile despre prieteni.  Trece cu usurinta de la o stare la alta, se simte neinteles sau se considera victima, iar din aceasta cauza incepe sa se comporte impulsiv,  sa faca orice pentru a nu-si pierde partenera.

Imaginea de sine. Pentru ca este instabil si nu are incredere in sine, te va lasa sa crezi ca il poti ajuta sau ca are nevoie de tine pentru a se putea regasi. Face acest lucru pentru ca este o persoana dependenta si doar asa poate ajunge sa lege o relatie, dar, cu timpul, iti va fi greu sa ii suporti starile.

Relatia sentimentala. Se teme in permanenta sa nu fie parasit sau respins, afiseaza un comportament de compensare sau aparare. Doreste o relatie extrem de intensa, are nevoie tot timpul nevoie de confirmari sau de complimente, cauta asigurari la tot pasul.  Daca are senzatia ca nu primeste tot ce are nevoie, devine impulsiv.

Imbratiseaza un comportament daunator chiar si pentru propria persoana, abuzeaza de substante sau droguri, conduce riscant, manca excesiv sau are relatii sexuale cu potential periculos. Uneori poate ameninta cu suicidul, ori poate avea actiuni sau planuri in acest sens.

In concluzie, barbatul borderline este instabil emotional si dependent. Trece cu usurinta de la o stare la alta si are nevoi afective mari. Relatia cu el va fi intotdeauna una greoaie. Lasa senzatia ca are nevoie de foarte putin de la o femeie pentru a se echilibra, dar, de fapt, el este intr-un permanent dezechilibru.

Schizoidul. Este o persoana solitara, pentru ca se fereste sa isi faca prieteni. Prefera singuratatea, iar acest mister in care se invaluie le atrage pe femei, care il percep ca pe o fire romantica. Ea este convinsa ca el este doar trist si abatut, ceea ce i se pare interesant si rezolvabil.

In general, prefera sa stea in casa sau sa fie cat se poate de singur. Aceasta nevoie a lui le atrage pe femei, pentru ca acestea au senzatia ca va disparea cu timpul, ceea ce nu este adevarat. Odata intrata in relatia cu el, va va cere sa va conformati propriilor reguli. Va uri in continuare sa fie o persoana sociala sau sa aiba musafiri, se va simti bine doar cand este singur, asa ca nu prea aveti ce sa faceti ca sa il schimbati.

Nu isi manifesta sentimentele, nu comunica ceea ce simte si nu ii place sa asculte parerile altora despre el. In concluzie, este un barbat extrem de retras si lipsit de emotie, care tine cu tot dinadinsul sa va comportati asemenea lui. Orice dorinta de socializare, de prietenie, sau dorinta de a-l scoate din carapacea lui, este sortita esecului.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : gandul.info