Detoxifierea mentală. Cele mai bune soluţii pentru a scăpa de gândurile negative!

Posted: 27 februarie 2018 by admin

Detoxifierea mentală. Cele mai bune soluţii pentru a scăpa de gândurile negative! Psihoterapeutul Constantin Cornea a declarat că astfel de frământări interioare pot dezvolta sentimente de furie, frustrare, ură, atacuri de panică sau gânduri suicidare.

Problemele de acest gen pot apărea din mai multe cauze, câteva dintre ele fiind problemele de comunicare, lipsa banilor sau trauma ale copilăriei, potrivit csid.ro.

Familie: probleme de comunicare, lipsa de viziune comună, dificultăţi financiare;

Cariera: şomajul, suprasarcina profesională, salariul prea mic;

Hobby-uri: lipsa timpului sau a banilor pentru satisfacerea acestora;

Traume ale copilăriei: stima de sine scăzută, tulburări alimentare (obezitate, mâncat obsesiv-compulsiv, bulimie, anorexie), tulburări de personalitate;

Traume prin care trec în acest moment: divorţ, lipsa unui partener de viaţă, decesul cuiva drag, şomajul;

Dependentele de: alcool, droguri, medicamente;

Probleme cu starea de sănătate personală sau a cuiva drag.

Psihoterapeutul propune mai multe soluţii pentru a ieşi din această situaţie:

Apelarea la serviciile unui psiholog.

În cadrul consilierii poţi descoperi adevăratele rădăcini ale problemelor cu care te confrunţi, precum şi modul în care le poţi rezolva cât mai uşor. Aşa poţi  învăţa cum să îţi controlezi emoţiile sau să-ţi dezvolţi abilitatea de a comunica. 

Familia, mai aproape.

Încearcă să vezi cum poţi creşte calitatea comunicării, precum şi calitatea timpului petrecut împreună. E important să purtaţi discuţii despre cum vedeţi viitorul împreună şi cum vă puteţi ajuta reciproc sau cum puteţi găsi resurse externe cuplului care vă pot ajuta.

Sportul, un aliat de nădejde.

Pentru că mişcarea ajută la eliberarea de endorfine, te vei simţi mult mai bine după o jumătate de oră de exerciţii fizice.

Un stil de viaţă sănătos

Un plan alimentar întocmit de un nutriţionist te poate ajuta să îţi rezolvi problemele de greutate sau tulburările alimentare.

Oamenii din jur

Reevaluarea prieteniilor este importantă într-un astfel de moment, pentru a vedea dacă oamenii din jur sunt într-adevăr ceea ce îţi trebuie şi nu cumva îţi adâncesc traumele sau îţi întreţin dependenţele.

Timp pentru tine

Vacanţele, pauzele, weekend-urile, pe care le poţi planifica atunci când simţi că ai nevoie, nu neapărat când sunt trecute în calendar. Te poţi simţi bine, ca în vacanţă şi în timpul pauzei de prânz şi seara după program sau atunci când te uiţi la un film ţinându-vă iubita sau soţia în braţe.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : puterea.ro