De ce insala barbatii

Posted: 12 august 2018 by admin

Relatiile de astazi sunt tot mai fragile, iar cand unul dintre parteneri însala, lucrurile devin tot mai greu de reperat. De cele mai multe ori barbatii sunt primii care aleg sa schimbe filmul iubirii si devin persoanaje principale în alte episoade amoroase.

In general, barbatul nu însala decat atunci cand nu are cu cine. Spre deosebire de femeie, care are nevoie sa se securizeze înainte de a face acest pas, barbatul este inconstient. Daca gasesc cu cine, trec la fapte fara sa se gandesca prea mult. De obicei, sunt ajutati si de mediul social, colegii sau prietenii îi sprijina sau îi acopera, dupa caz. Sunt barbati care prefera femeile naturale, pe cand altii sunt atrasi de “silicon woman”. Fiecare percepe frumosul în felul lui.

Motivul pentru care barbatii calca stramb poate avea numeroase semnificatii. Unii pot însela pentru ca sufera de tulburare paranoida, de narcisism sau histrionism, altii pot trada pentru ca sufera de o anumita dependenta. De asemenea, barbatii pot vedea în femeia cu care însala idealul de frumusete, sexualitate sau persoana care le satisface cel mai bine orgoliul.

In privinta ispitelor, barbatii se ghideaza dupa anumite criterii. Ei nu agreeaza:

1. Femeile care însala, pentru ca le dau senzatia ca trebuie sa se razbune.

2. Femeile care nu au imaginatie în pat, deoarece barbatul doreste sa experimenteze.

3. Femeile care pun cariera sau copiii mai presus de ei, pentru ca unii soti se simt abandonati.

4. Femeile mult prea puternice, pentru ca lipsesc barbatul de masculinitate.

5. Femeile acuzatoare, pentru ca pot face barbatul sa se simta lipsit de spatiu.

In concluzie, barbatii care însala pot suferi de un anumit complex sau se pot bucura doar de o oportunitate nesperata. Chiar daca sufera de anumite tuburari si are aceasta predispozitie, cel care însala trebuie sa mai aiba si cu cine, asa ca vina este împartita. Exista femei dispuse sa faca orice pentru a avea un barbat anume, iar acesta, fara sa aiba vreo tulburare, sa cada în plasa.

Femeia înselata poate decide sa lupte sau sa îsi refaca viata. In primul rand, femeia trebuie îsi pastreze feminitatea, sa se întretina si sa comunice frumos, astfel se respecta pe ea însasi, si mai apoi pe partener. In privinta acestuia, este bine sa sesizeze la timp daca vreo colega devina subiect de interes pentru el mai mult decat este cazul. Daca remarca un astfel de element si vrea sa gaseasca modul potrivit de a nu-si îndeparta partenerul, dar si pentru a se asigura ca nu este nevoita sa suporte din partea jumatatii sale mai mult decat este cazul, este bine sa apeleze la psiholog.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : workshop