psiholog cuplu

4 paşi pentru o viaţă sexuală împlinită

Posted: 27 iunie 2020 by admin

psiholog bucuresti

Foarte multe dintre problemele ivite în ziua de azi în viaţa unui individ au legătură cu viaţa sexuală. Mediul online, „poveştile vânătoreşti” ale prietenilor care au avut zeci de aventuri de-o noapte, femeile frumoase care sunt la tot pasul sunt cauza principală a multor frustrări ale indivizilor din ziua de azi.

Aceştia au impresia că toată lumea îşi „trăieşte viaţa”, numai ei nu. Iar frustrările sunt trăite în egală măsură de femei şi bărbaţi, pentru că stimulii sunt la fel pentru ambele sexe.

Ce putem face să ne depăşim frustrările, pentru a avea o viaţă frumoasă şi echilibrată, inclusiv din perspectiva sexuală? Iată patru paşi care te vor ajuta să readuci strălucirea în viaţa ta sexuală!

Secretele cuplurilor care au parte de o viaţă sexuală împlinită

Pentru a avea o viaţă sexuală plină de împliniri, trebuie să urmăm aceşti patru paşi:

Pasul unu – este foarte important să încercăm o cură de detoxificare mentală. Astfel, trebuie să încercăm să vedem dincolo de poveştile siropoase pe care le auzim sau le bănuim a fi trăite de toată lumea.

Aşa putem scăpa de o sursă importantă de stres, pentru că recăpătându-ne abilitatea de a cerne adevărul de minciună putem vedea că mare parte din ceea ce auzim reprezintă mai degrabă nişte legende urbane.

Pasul doi – cura trebuie să fie îndreptată pe restul surselor de frustrare: filmele pentru adulţi sau cu eroi care au o viaţă tumultuoasă plină doar de satisfacţii.

Şi în această situaţie, mintea noastră se va simţi revigorată, pentru că vom reuşi, din nou, scăpând şi de această sursă de stres, să ne reechilibrăm, pentru a ne putea construi o viaţă frumoasă, reală, în care să ne bazăm pe propriile resurse.

Pasul trei – acesta constă în regândirea dorinţelor sexuale. De cele mai multe ori, din cauza mediului online, a poveştilor auzite sau bănuite, dar şi a tentaţiilor pe care le vedem la orice pas, tindem să ne dorim să avem cât mai multe partenere sexuale, gândindu-ne că asta ne poate aduce satisfacţii extraordinare, greu de egalat sau compensat cu altceva.

Aici se produce o mare schismă în individul care începe să fie lipsit totalmente de repere. Iar asta poate duce la declanşarea unor afecţiuni precum: depresie, anxietate, tulburare bipolară, tulburare borderline, atacuri de panică, gânduri sau planuri suicidare, adicţii grave de alcool, droguri sau medicamente.

De aceea, este extrem de important „să dezbrăcăm” societatea de minciunile şi tentaţiile existente la tot pasul,  pentru a ne putea ulterior contura propria relaţie, familie şi viaţă sexuală.

Pasul patru – acesta constă în regândirea scenariilor sexuale în cuplu. De foarte multe ori, partenerii nu îşi permit să vorbească sincer despre ceea ce îşi doresc în pat. Multe dintre dorinţe sunt datorate poveştilor auzite sau filmelor pentru adulţi.

De aceea, este important să încercaţi în primul rând să vă gândiţi propriul scenariu, dezbrăcat de imaginile bolnave născute din propriile frustrări, pentru a descoperi ceea ce vă doriţi cu adevărat. Şi abia apoi să combinaţi scenariul personal cu cel al partenerei, pentru a vă bucura de o viaţă plină de satisfacţii.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

sursa : csid.ro