psiholog bucuresti

Oare sunt căsătorită cu un gay?

Posted: 20 februarie 2023 by Admin

psiholog bucuresti

De multe ori am auzit în cadrul ședințelor de cuplu o astfel de întrebare. Este o întrebare legitimă, ce vine, de cele mai multe ori, de la o persoană care nu mai înțelege nimic din viața de familie… Are sentimente de vinovăție și crede că duce pe umeri toate problemele lumii.

De multe ori, odată cu trecerea timpului, multe femei descoperă că au existat anumite semne pe care bărbatul lor a făcut tot posibilul să le ascundă, punându-i în cârcă o grămadă de probleme închipuite, doar pentru a o face să creadă că ea are anumite probleme care îl împiedică pe el să își manifeste masculinitatea.

Însă, odată și odată, adevărul iese la iveală. Iar acest adevăr iese la lumină în momentul în care partenera devine mai atentă la comportamentul lui, și mai puțin la reproșurile venite dinspre el. Pentru că, într-adevăr, bărbatul gay va prefera să aibă o atitudine condescendentă, uneori chiar agresivă la adresa partenerei, acuzând-o de diferite lucruri tocmai pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de soț și pentru a-și putea ascunde mai ușor preferințele sexuale.

Pentru a înțelege mai clar, putem spune că sunt anumite semne care îți pot indica faptul că ești căsătorită cu un bărbat care are o altă orientare sexuală:

1. Evită din varii motive să facă sex cu tine. Motivele pot avea o bază reală la început sau pot fi pur și simplu imaginare. Îți poate reproșa că nu îl satisfaci, că nu îl exciți îndeajuns, că te plângi că te doare, că te-ai îngrășat sau că ai slăbit. Se mai poate plânge’ că are anumite probleme la muncă ce îi scad exagerat libidoul.

2. Are un prieten foarte bun cu care vorbește mult mai multe decât vorbește cu tine.

3. Se simte mai bine în compania bărbaților.

4. Nu se uită niciodată după alte femei sau când o face se vede clar că o face doar de ochii lumii.

5. Dacă se deschide un subiect legat de homosexualitate, devine irascibil și acuză cu vehemență persoanele gay, vorbind foarte urât despre acestea.

6. Sunt bărbați care se îmbracă foarte bine pentru a se face remarcați.

7. Preferă activitățile în grup.

8. Nu le plac activitățile doar cu partenera sau cu propriii copii, si pentru asta caută motive să își învinovățească partenera.

9. Nu este obligatoriu să aibă atitudini sau comportamente efeminate, pot juca un rol în care să arate ca un bărbat dominant, care îi privește pe ceilalți de sus, considerându-se superior.

10. De cele mai multe ori partenerul lui este chiar în imediata voastră apropiere. Este un prieten sau un coleg despre care vorbește cu admirație, chiar dacă nu are un motiv prea clar pentru care să îl admire pe acesta.

11. Are gesturi și discuții despre femei, dar sunt doar pentru a nu fi suspectat.

12. Poate avea o relație de prietenie despre care să vă vorbească dar să nu îl cunoașteți niciodată pe acel prieten, preferând să se întâlnească doar el cu acel prieten, la diferite ocazii în diferite locuri. Dar găsește tot felul de motive pentru a nu poate merge cu tine. Asta se întâmplă pentru că îi este teamă să nu se deconspire în prezența acelui prieten de care evident este atras sau are chiar o relație intimă cu acesta.

13. Își doresc copii și au o viață sexuală care pare că le satisface doar nevoia de moștenitori, fără a le produce foarte mare plăcere.

14. Cel mai mult, din punct de vedere sexual, preferă să li se facă sex oral. Sexul normal durează foarte puțin. Unii, mai curajosi, cer să li se faca masajul prostatei.

15. Le place să arate bine și să fie invidiați de alți bărbați pentru ceea ce au sau ceea ce au realizat.

16. Când este acasă este destul de absent, nu are chef să facă mai nimic cu propria soție.

17. Poate dormi lângă propria soție săptămâni, luni sau chiar ani, timp în care aceasta se poate îmbrăca în cele mai deosebite desuuri, poate avea cele mai excitante atitudini sau comportamente, la care el nu va reacționa, spunând că nu este momentul, că este obosit sau preocupat de alte aspecte mult mai importante care nu îi permit să se gândească la sex.

18. Consumă alcool moderat la petreceri sau evenimente dar sub influența acestuia se retrage cu un prieten’ pentru a discuta cu orele.

19. Un anumit prieten este interesant pentru el, orice propune acesta se stabilește pe loc să se facă, râde și la cele mai insipide glume ale acestuia, îi caută prezența mereu când sunt în același grup.

20. Cel mai mult îi place să lipsească de acasă, spunând că este plecat pentru anumite treburi, întârzie destul de mult, și când ajunge este lipsit de vlagă și energie.

De ce decide un bărbat gay să se căsătorească dacă are aceste inclinații?

Cei mai mulți preferă să ascundă acest aspect al sexualității lor de teama de a nu fi judecați sau încurcați cumva să își construiască o carieră sau anumite relații sociale. Pot avea temeri legate și de familia de origine, față de care pot simți o anumită jenă. Sau față de prieteni în general, pentru a nu fi respins.

Preferă să ascundă și pentru a-și putea construi o familie însă fără să dezvăluie preferințele sexuale partenerei. Pentru el, partenera este doar mama copiilor lui și nu reprezintă decât un compromis, este o interfață viabilă față de societate.

Mai pot face o distincție pe care am descoperit-o în cabinet. Și anume, sunt trei tipuri de bărbați gay.

1. Cei cărora ideea de femeie le repugnă, nu le plac femeile sub nicio formă și în niciun chip. Pentru ei, femeia este doar compromisul pe care îl acceptă cu mari eforturi pentru a nu fi deconspirat.

2. Cei care sunt mai degrabă bisexuali preferând în aproximativ aceeași măsura bărbații și femeile. Pentru acest tip de bărbat, femeia este partenera de acasă și poate rămâne cu ea toată viața dacă nu îl suspectează și îl lasă să iasă cu alți bărbați pe care îi prezintă drept prieteni sau colegi.

3. Și cei care sunt mai degrabă straight, preferând femeile, dar care au și relații ocazionale cu bărbații. Pentru ei femeia este importantă dar simt și nevoia de a-și îndeplini fanteziile legate de sexul cu alți bărbați.

Cei mai mulți dintre bărbații gay, preferă așa cum spuneam și mai sus, să aibă o relație și o familie cu o femeie pentru a fi mai puțin judecați de societate.

Marea problemă o constituie însă, cei care sunt gay și nu suportă femeile, pentru că, atitudinea lor este una condescendentă la adresa partenerelor, pe care le învinovățesc de o grămadă de lucruri pentru a o ține ocupată și depresivă, pentru a nu-și da seama că problema este la el.

Ce puteți face dacă suspectați că sunteți căsătorită cu un bărbat gay?

La această întrebare nu vă puteți răspunde decât voi însevă. Dacă sunteți dispusă să faceți acest compromis sau nu, doar voi puteți știi. Este de preferat să luați singură o astfel de decizie și să nu vă lăsați influențată de nimeni. Doar așa, dacă vă decideți să puneți punct, nu veți avea de ce să vă plângeți că v-ați lăsat influențată de cineva și ați făcut-o pentru că așa ați simțit și așa ați dorit. Cum de altfel, dacă vă decideți să rămâneți în acea relație, doar voi puteți să continuați compromisul acesta.

Autor: psihoterapeut Constantin Cornea

Sursa: avantaje.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.