psiholog bucuresti

Ce spun psihologii despre pericolul reprezentat de telefoanele mobile

Posted: 16 noiembrie 2023 by Admin

psiholog bucuresti

Cine traversează strada cu ochii în telefon, va plăti! Pietonii care traversează strada privind în telefon sau ascultând muzică în căști ar putea fi amendați drastic. Pentru a reduce numărul accidentelor rutiere, mai mulţi deputaţi propun schimbarea legii. Și conducătorii de trotinete ar putea fi sancţionaţi. 

Mulţi pietoni nu pot renunţa la telefonul mobil nici măcar atunci când trec strada. În curând, obiceiul periculos ar putea fi interzis.

Ana Grigore, reporter Observator:Atunci când traversăm strada va trebui să nu privim în telefon si să scoatem căştile din urechi. Aceleasi reguli s-ar aplica şi în cazul celor care traversează liniile de cale ferată. În caz contrar, ne-am putea alege cu amenda de până la 435 de lei.

Şi cei care ascultă muzică în timp ce circulă pe trotinete ar putea fi amendaţi. În București, telefonul şi căştile par a fi accesorii obligatorii pe trecerea de pietoni.

„Este datoria şoferului, nu a mea, să fie atent”

„Nu sunt de acord când esti pe o zebră, mai ales dacă e semaforizată, să fie pusă încărcătura, reponsabilitatea, pe seama pietonului”.

Mulţi pietoni nu pot renunţa la telefonul mobil nici măcar atunci când trec strada

„Depinde de om dacă e atent sau nu atunci când ascultă muzică. Mie nu mi s-a întâmplat niciodată nimic”.

Dacă pietonii consideră că dispozitivele electronice nu îi pun în pericol atunci când traversează, statisticile îi contrazic.

Andra Arșinescu, Brigata rutieră: În primele zece luni ale acestui an, în municipiul Bucureşti s-au produs 84 de accidente grave, produse pe fondul indisciplinei pietonale soldate cu decesul a 17 persoane si rănirea gravă a 67 de persoane.

Constantin Cornea, psiholog: Telefonul a devenit o tulburare obsesiv compulsivă pentru cei care îl folosesc. La semafor, pe lângă pietonii care se uită în telefon când trec pe trecerea de pietoni, 80% dintre şoferi, după ce opresc masina, primul lucru pe care îl fac: se uită în telefon.

Noile propuneri de schimbare a Codului Rutier au fost depuse la Senat.

Autor: Psihoterapeut Constantin Cornea

Sursa: Observator.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.