psiholog bucuresti

Cele patru motive pentru care te poate părăsi o femeie

Posted: 16 aprilie 2024 by Admin

psiholog bucuresti

Foarte des vin la terapie bărbați care nu înțeleg cu adevărat de ce au fost părăsiți de soțiile sau partenerele lor. Au senzația că nu au greșit cu nimic, și că cineva le-a furat pe nedrept partenera. Sunt furioși și necăjiți în egală măsură, însă, odată cu începerea ședințelor, încep să descopere cu adevărat dacă greșeala era la ei sau la parteneră.

Iată care sunt principalele motive pentru care o femeie pleacă dintr-o relație de cuplu:

Amantul

Foarte multe, aș putea spune că un procent mare de 70% dintre femei, pleacă pentru un alt bărbat. Pentru că, de cele mai multe ori, au certitudinea că au găsit un alt partener, mult mai bun, în altă parte. Însă aici, marea majoritate, ajung să se confrunte cu o mare problemă. Cei mai mulți dintre bărbați, odată ce văd că amanta lor a divorțat, se răzgândesc. Iar procentul în această situație este de peste 80%. Ceea ce ne demonstrează faptul că, foarte multe dintre femeile care fac pasul de a divorța pentru promisiunile directe sau indirecte ale unui alt bărbat, ajung să rămână singure.

Prietenele toxice

În zona prieteniilor, în cazul femeilor, avem fete binevoitoare, aflate în relații disfuncționale din care nu au curajul să iasă și în care nu se simt nici pe departe bine. De aceea își împing prietenele mai slabe de înger să facă pasul pe care ele însele nu sunt în stare să îl facă. De asemenea, mai există o altă mare categorie, de femei divorțate care au nevoie de partenere de distracție. Și acestea sunt la fel de toxice pentru că le îndeamnă pe cele căsătorite să își trăiască viața’ așa cum o fac și ele. Le ademenesc să iasă în cluburi, baruri, cafenele, să lipsească de acasă și chiar să își înșele partenerul cu variantele apărute prin locurile frecventate. Din păcate, multe dintre femeile căsătorite, sub influența malefică a prietenelor toxice ajung singure, atunci când își dau seama că nu le caracterizează nici trăitul vieții la maximum, nici decizia de a-și înșela partenerul de dragul distracției.

Adicțiile partenerului

Indiferent dacă vorbim de adicția de droguri, medicamente, alcool, jocuri de noroc, activități riscante, limitele femeii ajung să fie depășite, aceasta ajungând să plece oriunde numai să își poată regăsi liniștea și pacea sufletească.

Copilul sau copiii

Deși procentul nu este foarte mare, sunt și femei care decid să fie puternice. Chiar dacă foarte multe femei ajung să joace rolul de victimă, pretinzând că rămân pentru copil, aceasta este o mare minciună. Nici unui copil nu îi place să trăiască într-un mediu cu scandaluri, bătăi sau jigniri. Iar cele care pretind că rămân pentru copil, vor vedea asta mai târziu. Însă, sunt și femei puternice care decid să-i demonstreze propriului copil că viața este o luptă și ea poate fi învingătoare dacă își doreste asta. Cu sau fără partener.

De ce pleacă femeile?

Acestea sunt fără îndoială câteva motive comune, deși este important să recunoaștem că fiecare situație este unică și nu toate relațiile se încadrează în aceste generalizări. Motivul pentru care o persoană decide să părăsească o relație poate fi complex și extrem de individualizat, incluzând o varietate de factori emoționali, comportamentali și situaționali.

Comunicarea este esențială în orice relație. Lipsa de comunicare deschisă și onestă poate duce la neînțelegeri, resentimente și distanțare emoțională.

Sentimentul de a fi neglijată emoțional sau de a nu-i fi îndeplinite nevoile emoționale poate determina o femeie să se simtă nesatisfăcută în relație și să caute înțelegere și suport în altă parte.

Schimbările în valori, obiective de viață, interese și comportamente pot dezvălui sau accentua incompatibilități fundamentale între parteneri, ceea ce poate duce la reconsiderarea relației.

Infidelitatea poate eroda încrederea și poate fi un factor decisiv pentru o persoană care se gândește să părăsească o relație, datorită trădării emoționale și a pierderii încrederii.

Orice formă de abuz – fizic, emoțional, verbal sau sexual – este un motiv valid și grav pentru a părăsi o relație. Siguranța și bunăstarea personală sunt prioritare.

Dacă o relație inhibă creșterea personală sau dacă unul dintre parteneri nu sprijină aspirațiile celuilalt, acest lucru poate duce la frustrare și nemulțumire.

Pierderea conexiunii emoționale sau a intimității într-o relație poate face ca aceasta să pară lipsită de satisfacție și împlinire.

Factorii externi, cum ar fi problemele financiare, stresul profesional sau presiunile familiale, pot afecta relația și pot contribui la decizia de a părăsi cuplul.

Uneori, o persoană poate simți nevoia de a-și explora propria identitate sau de a trăi experiențe noi, independent de partenerul său.

În loc de concluzie, pot spune că oricare dintre motivele de mai sus se pot rezolva prin terapie de cuplu. Pentru fiecare caz în parte, în funcție de gradul de educație, de cultură, de vârstă dar și de problemele întâlnite, se pot găsi rezolvări care pot face cuplul să fie mai puternic ca niciodată. Trebuie doar să ne dorim, să facem pasul spre un specialist și viața de cuplu își poate recăpăta strălucirea și savoarea de altădată. Ba chiar, de ce nu, puteți descoperi împreună moduri minunate, la care poate nici nu v-ați gândit până acum ce vă pot face mai fericiți, mai împliniți și mai plini de viață ca oricând!

autor: Psihotrapeut Constantin Cornea

sursa: Avantaje.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.