psiholog bucuresti

9 din 10 femei sunt nesatisfăcute în pat, spune sexologul

Posted: 6 iunie 2024 by Admin

psiholog bucuresti

În toți acești ani în care am practicat și terapia de cuplu, pe lângă multele nemulțumiri enunțate de femei, am descoperit faptul că foarte multe dintre ele au în comun o viață sexuală nesatisfăcătoare.

Toate spun că la început sexul a fost minunat, însă, în maxim cinci ani, se petrece ceva și viața sexuală devine nesatisfăcătoare. După lungi discuții, descoperim împreună care sunt cauzele iar apoi, care pot fi soluțiile cele mai potrivite.

Pe primul loc, găsim incapacitatea femeilor de a-și exprima deschis, verbal, ce își doresc cu adevărat. Se tem foarte tare de faptul că, dacă s-ar deschide cu adevărat, ar fi privite și judecate de către partener drept persoane desfrânate, perverse cu un caracter îndoielnic.

De aceea, așteptările pe care le au de la partenerii lor sunt foarte mari. Ele se gândesc ca aceștia vor găsi/ghici formula potrivită prin care să le satisfacă toate fanteziile fără ca ele să o ceară, cumva. Din păcate însă, într-adevăr, după câțiva ani, bărbatului începe să îi mai dispară dorința sexuală, mai ales dacă nu găsește o parteneră care să îi comunice ce își dorește. Și nici pe el nu îl lasă să își exprime imaginația în pat. Pentru că, din păcate cam așa se întâmplă. Bărbatul încearcă să lărgească orizonturile femeii în privința vieții sexuale însă, din teama de a nu fi judecată, aceasta amână la nesfârșit momentul în care se deschide cu adevărat în fața lui. Ceea ce îl face pe bărbat să renunțe la a mai cere prea multe de la parteneră, încercând să găsească satisfacția sexuală supremă în altă parte.

Să nu-i uităm pe domni

Pe locul doi putem vorbi despre faptul că 7 din 10 bărbați rezistă în pat între 3 și 7 minute. Ceea ce este extrem de puțin pentru o femeie. Aceasta, de cele mai multe ori, nici nu ajunge să se încălzească’ în acele minute, ce să mai vorbim despre posibilitatea de a se elibera sau de a experimenta ceea ce își dorește cu adevărat…

De asemenea, vorbim de 9 din 10 femei nesatisfăcute pentru că, tot 9 din 10 nu au curajul de a spune partenerului că rezistența lui este o mare problemă. Din păcate, sunt foarte multe cupluri în care bărbatul care are orgasm până în 7 minute nici măcar nu înțelege că are o problemă și că, performanța’ lui nu poate satisface cu adevărat nici o femeie. Însă bărbatul se minte că este suficient. Iar femeia, de jenă dar și din teama de a nu fi judecată greșit, nu îi spune partenerului că este nesatisfăcută. Din contră, foarte multe preferă să mimeze orgasmul în speranța că, undeva cândva, vor găsi și ele satisfacția sexuală pe care doar și-au imaginat-o.

Lipsa de experiență a unuia sau a ambilor parteneri este un alt motiv pentru care, cei doi, nu reușesc să găsească varianta perfectă în care să fie amândoi satisfăcuți.

Adicțiile de droguri, medicamente, alcool pot crea probleme grave de comunicare între cei doi. De la comunicarea de zi cu zi, până la comunicarea legată de viața sexuala. De asemenea, pe acest fond de insatisfacție se pot naște tulburări sexuale grave ce necesită intervenția unui medic specialist.

Cereți ajutor!

Soluția o reprezintă, bineînțeles specialistul. Prima soluție este să disctăm cu medic care să stabilească dacă nu există cumva o afecțiune medicală la unul din cei doi parteneri sau la ambii.

Toate studiile despre sănătatea sexuală sugerează că factorii care pot influența satisfacția sexuală includ comunicarea între parteneri, starea de sănătate fizică și mentală, educația sexuală, și nivelul de intimitate și încredere în relație. Probleme precum lipsa preludiului, durerea sexuală (dispareunia), problemele emoționale sau stresul pot de asemenea să contribuie la insatisfacția sexuală.

Dacă din punct de vedere medical nu avem nicio problemă, atunci vorbim de psiholog. Prin ședințele de terapie de cuplu se poate găsi formula cea mai potrivită prin care cei doi pot ajunge să comunice deschis care sunt problemele legate de emoțiile resimțite. De asemenea pot discuta despre modul cel mai potrivit prin care își pot exprima dragostea și afecțiunea, dar și cum pot redeveni o echipă care, împreună umăr la umăr, pot lupta cu viața pentru a-și atinge cele mai frumoase vise și idealuri.

Iar prin ședințele alături de un sexolog, pot descoperi modul în care își pot exprima cu adevărat dorințele dar și care pot fi condimentele potrivite pentru o viață sexuală împlinită cu adevărat.

Comunicarea deschisă și sinceră între parteneri este esențială. Discuțiile despre preferințele, nevoile și preocupările sexuale pot ajuta la îmbunătățirea înțelegerii reciproce și la creșterea satisfacției în relație. Nu uitați că experimentarea și explorarea diverselor tehnici sexuale, inclusiv poziții, jucării sexuale sau fantezii, pot aduce noi modalități de a obține plăcere și pot diversifica viața sexuală a cuplului.

Autor: Psihoterapeut Constantin Cornea

Sursa: Avantaje.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.