Cum se comporta barbatii si femeile după o aventura de o noapte

Posted: 2 aprilie 2017 by constantin.cornea

Femeile isi doresc cel mai mult o aventura de o noapte, cel putin asta afirma specialistii. 90% dintre persoanele care au ocazia trec la fapte. Nu tine de gen, varsta, daca ai avut unul sau mai multi parteneri. Conteaza dorinta de a experimenta, mai este nevoie doar de un pahar de alcool care sa amorteasca constiinta, de un imbold al prietenilor si de garantia partenerului ca totul va fi trecut sub tacere.

O femeie isi doreste o aventura pentru ca vrea sa experimenteze, sa isi testeze limitele si apoi sa se intoarca la o viata normala, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Femeile tin pentru ele aceaste experiente.

Barbatul cauta o aventura ca sa se poata lauda la prieteni. In fond, povestirile barbatilor sunt ca cele ale pescarilor, in mare parte gogosi. Aventura i-ar da in sfarsit ceva cu ce se poate lauda, ceva ce nu exista doar in imaginatia lui. Mai avem varianta in care aventura este doar un joc, un scenariu pus in scena de un cuplu ce isi doreste sa isi condimenteze viata de cuplu.

Daca multi regreta o astfel de experienta, altii se cred invincibili dupa o astfel de traire, pentru ca le creste increderea in sine. Sunt persoane care se simt vinovate si pot dezvolta din acest motiv o tulburare de personalitate sau o adictie. Poate aparea sentimentul de vina daca aventura este descoperita sau partenerul doar banuieste ceva. In felul acesta apar procesele de constiinta, care se transforma in somatizari (dureri care vin si pleaca, aparent fara motiv) alimentatie obsesiv compulsiva, tulburari ale somnului sau ale dorintei sexuale. Consumul de alcool se poate accentua sau devine obisnuinta, la fel si medicatia luata dupa ureche.

Exista insa si persoane care se comporta normal dupa o aventura. Poate fi stimulata stima de sine daca persoana cu care ai inselat te lauda sau te complimenteaza. Multi dintre cei care au aventuri de o noapte raman insa cu o trauma in urma unei astfel de experiente.  Raman cu un gust amar pentru ca partenerul de viata o descopera sau partenerul de aventura isi doreste sa repete episodul, asa ca ajung sa fie santajati cu poze, cu o inregistrare video sau cu un SMS plin de intelesuri.

Cei care repeta experienta sunt cei care s-au bucurat cu adevarat de ea, ceilalti devin precauti. Pastreaza insa dorinta de a vedea cum este sa faci sex si cu o alta persoana decat cea cu care ai o relatie. Daca aventura intra la capitolul fantasme sau la cel al realitatilor cotidiene tine de fiecare persoana in parte. Am vorbit in cabinet cu barbati si femei care aveau aventuri, in primul rand pentru ca isi doreau mai mult in cuplu, pentru ca doreau sa experimenteze sau pentru ca li se ivea ocazia. Am intalnit si persoane care au avut nenumarate oportunitati, dar nu le-au dat curs. Acestea simteau ca nu pot face asta partenerului, se temeau sa nu se afle sau le era frica de Dumnezeu. Decizia o ia fiecare in parte.

In general, trebuie doar sa tineti seama de cateva riscuri: puteti fi prins, exista posibilitatea de a lua o boala cu transmitere sexuala: hepatita, HIV, o infectie etc. De asemenea, femeile pot ramane insarcinate. Mai exista riscul ca o astfel de aventura sa iti placa atat de mult incat sa iti doresti sa o repeti sau sa nu iti mai placa ce ai acasa. Astfel se poate ajunge la tot felul de afectiuni psihologice. Va puteti provoca suferinta voua sau partenerului.

Daca va doriti o aventura, daca simtiti ca merita sa incercati si acest lucru, tineti totusi seama de riscuri. Daca vi le puteti asuma, aventura poate reprezenta doar un capitol sau o experienta la care sa va ganditi cu drag. Altfel va poate distruge relatia sau viata. Tine de voi.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : csid.ro