De ce nu au femeile orgasm? – Un psiholog dezvaluie

Posted: 3 martie 2018 by admin

Anorgasmia nu reprezinta o “afectiune” aparuta in ultimul secol, dar abia acum se poate vorbi putin mai deschis despre acest lucru, devenind un subiect mai putin tabu. Ce nu se stie e faptul ca a devenit o problema pe care, se pare, o au multe femei si pentru care se duc la psiholog.  Constantin Cornea, psiholog la Clinica Psievolution, certifica acest lucru si ne dezvaluie ca anorgsmia e ca un cutit cu doua taisuri, avand doua mari directii de abordare: partea organica si partea psihologica. Afla in continuare ce explicatii are psihologul Constantin Cornea!

Partea organica, care are la radul ei doua componente distincte:
– Distanta dintre clitoris si vagin. Se pare ca aceasta distanta este hotaratoare in privinta obtinerii orgasmului. Si anume, cu cat aceasta distanta este mai mica cu atat obtinerea orgasmului este mai probabila tocmai datorita stimularii clitorisului atat extern cat si a terminatiilor acestuia interne.

– Dezvoltarea muschilor vaginali. Conform studiilor facute de americani s-a observat ca femeile care au facut sport inca din tinerete au aceasta musculatura mai bine dezvoltata si pot astfel atinge mai usor orgasmul.

Aspectul psihologic:
1.  Un prim aspect tine de stima de sine. Sau mai bine spus femeile care au probleme cu atingerea orgasmului nu stiu ce si cum sa ceara de la partener. Este acea premisa sociala care spune ca: daca cer prea mult pot fi privita ca o persoana depravata, daca nu cer nimic cu riscul de a nu ma simti bine macar las partenerul impresia ca sunt “cuminte”. De aceea este foarte important pentru femeie sa stie sa caute momentul potrivit sau de ce nu sa il provoace chiar ele. Comunicare pe aceasta tema este extrem de importanta. Partenerii de cuplu au nevoie de o perioada de cunostere reciproca, de o perioada in care sa pot pune intrebari si afla raspunsuri. Noua cucerire este o personalitate distincta si oricate femei sau oricati barbati am mai avut inainte, persoana din fata nostra este inca un mister ce merita savurat pe indelete.

2.  Graba de a arde etape sau frica de a nu pierde noua cucerire. Aici premisele sunt un pic diferite. In adolescenta datorita energiei cat si furtunii hormonale tendinta este de a se trece repede la fapte, pentru a se bucura de partener, pentru a experimenta cat mai multe sau pentru a avea un ascendent asupra grupului de prieteni in sensul in care “noi am facut-o, ce parere aveti de asta?”. Aici pot aparea primele probleme, facem sex pentru ca putem, pentru ca ne dorim dar nu neaparat pentru ca stim si cum sa ne facem partenera fericita. In primele acte sexuale se decide daca femeia va avea orgasm, pentru ca se cunoaste indeajuns sau pentru ca stie sa ceara ceea ce isi doreste.

Mai tarziu, barbatul se grabeste pentru a se asigura de noua relatie. Iar femeia are tendinta de a trece in act relatia pentru a nu-si pierde partenerul.

Am intalnit la cabinet femei care imi spuneau ca nu au avut orgasm vaginal niciodata sau ca din experienta lor pot obtine orgasmul doar in una sau doua pozitii, dar ca deocamdata nu pot spune partenerului acest lucru ca sa nu il raneasca sau jigneasca. Si uite asa ajungem la o alta mare intrebare: ce si cum pot spune partenerului fara sa il fac pe acesta sa se simta jignit?

Concluzia este simpla: este bine sa savuram pe indelete relatiile sexuale, sa vorbim despre cat si cum ne place. Sa experimentam noi pozitii, sa putem trece de la un act sexual cu tenta romantica la unul mai “salbatic”. Pentru ca este bine sa nu uitam ca in cuplu este permis orice, atata timp cat este liber consimtit de ambii parteneri.

3. Preludiul. Preludiul nu este reprezentat doar de acele mangaieri de dinaintea actului sexual. Preludiul poate incepe inca de dimineata, cu un sarut si cateva cuvinte soptite la urechea pe jumatate treaza a partenerei. Cu un sms de dragoste in timpul programului, cu o floare oferita fara vreau motiv anume. Preludiul poate incepe cu 3 zile inainte de actul sexual si se poate relua la 5 minute dupa. Preludiul pentru barbat este curtuazie, este respect, dragoste si consideratie pentru partenera. Barbatii uita cat de important este sa isi faca partenerele sa se simta iubite, adorate, dorite.  Curtuazia este cheia barbatului spre o relatie fericita, implinita.

In timp ce seductia poate reprezenta pentru femeie cheia spre fericire. Femeia este bine sa invete sa fie seducatoare. Pentru propria stima de sine sau pentru imaginea ce o poate lasa partenerului. Chiar daca pentru fiecare femeie in parte a fi seducatoare poate insemna altceva, totusi seductia are cateva ingredient de baza. Seductia contine un parfum sublim, un mod de a-si aranja parul, o atitudine corporala sau vestimentara care sa ii scoata in evidenta toate calitatile. O propunere indecenta pe care o lasa sa se inteleaga dintr-o privire sau atingere a partenerului in timp ce iese pe usa.

4. Fantasmele. Ei bine despre fantasme se poate vorbi mult si bine pentru ca sunt un ingredient foarte important in obtinerea orgasmului. Ele pot condimenta viata de cuplu atunci cand dupa multi ani de relatie, sexualitatea se poate prafui. Sau pot da vigoare unui cuplu abia constituit.

“Pentru ca orgasmul sa nu mai fie un vis, femeia are nevoie sa se cunoasca, sa invete sa ceara de la partener ceea ce ii produce placere. Deasemenea trebuie sa stie sa isi provoace partenerul pentru a scoate la iveala cavalerul din el. Si totul se poate obtine daca invatam sa comunicam corect, folosind cuvinte si atitudini potrivite”, conchide psihologul Constantin Cornea.

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Sursa : tabu.ro