psiholog bucuresti

Ne spune psihologul: “De ce unele femei fac sex mai bine cu amantul decât cu soțul?”

Posted: 30 aprilie 2023 by Admin

psiholog bucuresti

Pentru început este important să subliniez un anumit aspect ce determină o femeie măritată sau aflată într-o relație să facă sex cu mai multă pasiune și deschidere în relația cu amantul decât cu soțul. Acest aspect are o legătură esențială cu un anumit viciu social. Acesta îi spune femeii că este foarte important să nu fie etichetată drept o persoană de foarte proastă calitate dacă își dorește să experimenteze tărâmul sexului. Pentru că un bărbat va căuta să își construiască o familie cu o femeie serioasă nu cu una plină de sexualitate.

Cum se comportă o soție într-o relație clandestină?

La modul general, am identificat două modele:

  1. Amanta care se visează soție (acestea sunt un procent de peste 80% – 90%). Ea dorește să își impresioneze amantul și din acest motiv se comportă ca o femeie care nu se gândește decât să facă o impresie bună’. Adică, evident, ea este o femeie de casă care îl iubește și dorește să îi ofere partenerului ei tot ce acesta a visat vreodată și eventual nu îi oferă soția. Pentru că are grijă să afle care sunt defectele soției amantului și dorește să demonstreze acestuia că ea îi poate oferi absolut totul. Inclusiv o viață sexuală extravagantă, chiar dacă ea este femeie serioasă. Sau eventual îi oferă la început mai mult din punct de vedere sexual, după care începe cu gelozii și încearcă să închidă robinetul’ cu fantezii în pat, pentru a-l face pe bărbat să o regrete și să-și dorească să o aleagă pe ea.
  2. Amanta care nu dorește decât să-și trăiască relația clandestină. Ea este totalmente dezinhibată. Încearcă tot ce îi poate trece ei sau bărbatului prin cap. Poziții care mai de care mai îndrăznețe, folosește expresii triviale, vulgare, îi place să fie trasă de păr sau să primească palme la fund, folosește jucării sexuale. Deci nu se dă în lături de la nimic, pentru că își asumă relația ascunsă, preferând să își trăiască toate fanteziile posibile, pe care bine-nțeles că acasă nu și le poate trăi, pentru că acasă trebuie să fie femeie de casă. Iar o femeie de casă nu poate fi nici pe departe atât de vulgară…
  3. Ce spun bărbații
  4. Despre bărbați, putem spune la modul general, că folosesc femeile care manifestă o sexualitate evidentă, în scopul de a-și satisface doar anumite nevoi sexuale, nici pe departe pentru a se căsători cu acestea. Însă, atunci când vine vorba de familie, bărbații caută femei serioase, femei de casă, care să aibă grijă de ei, de copii, de cămin, ceea ce le creează lor ideea de familie. De aceea, o femeie încă de la bun început atunci când caută o relație, este interesată să facă o impresie bună. În fond, acel bărbat va fi tatăl copiilor ei și de aceea trebuie să o vadă ca pe o persoană serioasă, de casă, care se gândește doar la soțul ei, la copii, la treburile casei și la job. În rest, ea nu poate gândi murdar’, nu poate avea disponibilitatea de a încerca orice, pentru că asta, așa crede ea, îl va face pe soțul ei să o considere de proastă calitate.
  5. Dacă ea gândește și se comportă murdar este evident pentru soț că ascunde un caracter urât. De asemenea, dacă trecutul femeii arată mai ceva ca un film porno, și dacă femeia lui a fost folosită și utilizată’ de toți dinaintea lui în toate felurile posibile, atunci nu înseamnă doar că au pângărit-o și umilit-o pe ea, ci îl vor desconsidera și pe el pentru că o ia în aceste condiții, de soție.

Idei distructive

Pentru a rezuma ce am scris mai sus, putem spune că există cel puțin cinci motive datorate societății masculine pentru care o femeie nu își poate folosi întreaga imaginație în patul conjugal:

  1. Pentru a nu fi considerată o femeie libertină, care evident nu poate fi o femeie de casă tocmai din cauza caracterului ei trădat de inclinațiile sexuale.
  2. Pentru că a fost folosită’ în toate modurile, imaginate sau nu, de ceilalți dinaintea bărbatului care se ferește astfel să o ia de nevastă pentru a nu lua o femeie pângărită’ îngrozitor și dincolo de limita acceptabilității de alte persoane dinaintea lui. Și în această situație ce ar crede lumea despre el? Cum ar putea ieși el cu ea în lume știind că anumiți bărbați o vor privi într-un fel anume știind că au făcut chestii’ împreună cu ea?! Iar pe el îl vor privi de sus, desconsiderându-l și punându-i o etichetă de…
  3. Pentru că o astfel de femeie nu poate fi: soție, mamă, tocmai datorită aplecării ei evidente către sexualitate.
  4. Pentru că având asemenea aplecări, evident nu se va opri doar la el ci va folosi orice oportunitate pentru a-l înșela.
  5. Dacă relația de căsătorie nu funcționează și se va ajunge la divorț, oare ce va spune fostul soț tuturor, despre ea? Dacă noul partener va afla că în fosta relație a fost totalmente dezinhibată, șansele de a mai rămâne cu ea sunt minime spre zero.

Cu imaginația înainte!

Deci, putem spune că avem cinci motive, cel puțin, pentru care unei femei îi este teamă să își folosească imaginația la maximum cu propriul soț, tocmai pentru a nu fi interpretată în modurile mai sus arătate.
Pai, ar putea spune orice bărbat căsătorit, dacă are atâtea temeri legate de soț, de ce acestea dispar brusc atunci când are amant? Simplu! Pentru că în relația cu amantul nu mai trebuie să demonstreze nimic legat de rolurile de sotie și mamă. În relația cu amantul își poate trăi toate fanteziile posibile. Pentru că, în sfârșit nu-i mai pasă dacă acesta își poate face o imagine greșită despre ea. Doar îi este amant, nu? Și rolul amanților este acela de a-și da frâu liber imaginației… Spre deosebire de rolul soților în care intervin temerile mai sus enunțate.
Și uite așa, o femeie căsătorită care trebuie să demonstreze propriului soț că este o femeie de casă, o femeie așezată și cu gândurile toate legate de familie, se dezinhibă total, atunci când intră într-o relație clandestină.
Dar pentru a nu fi înțeles greșit, trebuie să subliniez anumite lucruri:

  1. NU toate femeile căsătorite își fac amant.
  2. NU toate femeile cu amanți se comportă total dezinhibat doar cu aceștia. Sunt și persoane care sunt dezinhibate în pat, indiferent de rolul și locul bărbatului din viața ei.
  3. NU toate soțiile sunt lipsite de imaginație în pat. Există și un procent destul de mic însă, al soțiilor care pot fi, așa cum spune o vorbă populară: doamnă în societate, gospodină în casă si c… în pat.’
    La final, cred că mulți dintre cei care vor citi acest articol se vor putea întreba, există oare vreun context în care o femeie căsătorită, poate fi convinsă să facă sex de calitate cu propriul soț? Ei bine, da. Dar despre asta vom discuta într-un articol viitor…

Autor: psihoterapeut Constantin Cornea

Sursa: avantaje.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.