De ce înșală o femeie?

Posted: 16 aprilie 2023 by Admin

psiholog bucuresti

După ani buni de psihoterapie, pot spune că am auzit o grămadă de motive pentru care o femeie poate înșela. Evident, ar trebui să ținem cont de faptul că nu putem generaliza afirmând că absolut toate femeile înșală. Însă, putem cu siguranță să discutăm despre cele care au făcut-o deja pentru a descoperi ce se ascunde în universul intim al femeii, atunci când ia o astfel de decizie.

Material realizat de psih. Constantin Cornea

Astfel, pentru a fi cât mai succint, pot spune că femeile înșală din următoarele motive:

Din curiozitate. O face doar pentru că este convinsă de faptul că nu va fi prinsă și atunci poate experimenta în voie tot ceea ce și-a imaginat sau nu a încercat încă. Să nu uităm faptul că, mai puțin de un sfert din femeile măritate experimentează cu soții lor tot ce își doresc cu adevărat. Care sunt motivele pentru care se comportă astfel? Vom vorbi într-un material viitor… :))

 Nu se simte iubită, apreciată sau dorită îndeajuns de partener. Sunt foarte multe femei care se plâng de faptul că partenerul nu știe să le respecte, nu le alintă și dezmiardă îndeajuns, nu comunică cu ele sau nu le ascultă atunci când au ceva de spus. În momentul în care găsesc un alt bărbat care să le dea senzația că le ascultă sau că le vor oferi mai multă afecțiune, pot ajunge să își înșele bărbatul de acasă pentru că au găsit altceva în altă parte. De ce nu se despart întâi, sau măcar pentru o vreme? Unele nu se despart pentru că ele consideră că au realizat împreună cu bărbatul de acasă foarte multe, cum ar fi copii, casă, lucruri și nu au disponibilitatea de a renunța la acestea. Altele se îndrăgostesc până peste cap și renunță imediat, ceea ce poate duce la o nouă relație mult mai bună, sau pot cădea din lac în puț. Iar un număr foarte mic păstrează relația extraconjugală bucurându-se de aceasta ca de un tort servit la o zi festivă.

 Dorința de a experimenta cât mai mult. Există și femei și bărbați cu un apetit sexual foarte mare. Și aici nu mă refer la nimfomanie, ci doar la dorința care o poate trezi pentru aceste persoane, un posibil nou partener sexual. Această dorință este uneori de nestăvilit, alteori poate fi ținută sub control. Unele femei care au acest apetit mărit, se pot considera nesatisfăcute de partener sau pot avea nevoie de încă ceva în plus față de ce le oferă acesta.

„Dorința de răzbunare. Ai făcut-o tu, o fac și eu.’

 Frica de bătrânețe și dorința de a-și demonstra că încă mai pot cuceri un bărbat. O să vă mire poate, dar această frică de bătrânețe, în cazul femeilor poate apărea chiar în jurul vârstei de 30 de ani…

Experiența cu o altă femeie. Pare o fantasmă doar a bărbaților, însă am descoperit că este o dorință exprimată destul de des și de femei. Iar atunci când au oportunitatea, unele chiar își pun în practică această fantezie.

 Sexul în trei. Un procent foarte mic poate avea o astfel de experiență alături de partenerul de cuplu. Indiferent dacă vorbim despre o altă femeie sau un alt bărbat. Procentul mai mare este reprezentat de cele care consideră că o astfel de experiență nu poate fi adusă la cunoștință partenerului și și-o satisfac în afara cuplului. Sadomasochismul reprezintă din nou o fantasmă care se trăiește cu preponderență în afara cuplului.

 Dorința de răzbunare. Ai făcut-o tu, o fac și eu. Am auzit deseori acest motiv în terapie. Iar aici vorbim pe deoparte de dorința de răzbunare, însă, săpând mai adânc putem vorbi evident și de alte motive, mai ales că nu orice persoană înșelată răspunde prin a înșela la rândul ei. Mai există și varianta de a media ce s-a întâmplat sau, dacă tu consideri că nu poți trece peste acest eveniment, te poți despărți.

De ce înșală o femeie? Probleme nerezolvate!

După câte ați văzut mai sus, putem enumera și anumite probleme ce pot face o femeie să înșele, probleme ce pot fi descrise foarte simplu astfel:

consideră că merită mai mult și că în cuplu primesc prea puțin: afecțiune, dragoste, sex, comunicare

 au anumite fantezii pe care preferă să le trăiască în afara cuplului: sexul în trei, sexul cu o altă femeie, sadomasochismul, jocurile de rol, jucăriile sexuale. Spuneam și mai sus că un procent foarte mare ajung să își satisfacă fanteziile în afara cuplului. O să mă întrebați de ce? Pentru că, foarte multe femei consideră că vor fi văzute ca niște persoane de proastă factură, ca să nu folosim cuvântul curvă’ de către partener. Așa că, acestuia ajung să îi refuze foarte multe dintre fantezii, refuzându-și și lor aceleași lucruri. Iar atunci când un mascul din exterior le lasă senzația că se pot dezlănțui cu adevărat, o vor face. Că ajung cele mai multe să regrete, dezamăgite fiind de masculul feroce din perspectiva potenței, sau a posibilităților sexuale, ori că acesta se apucă să se laude cu ce fac ei împreună și informațiile ajung și la soți, este din nou o altă poveste pe care o vom dezbate într-un articol viitor.

curiozitatea pentru cele care nu au avut mai mulți parteneri, poate reprezenta un factor determinant. Iar pentru cele care au avut mai multe experiențe, dorința de a mai simți și altceva mai bun sau mai nou, sunt iarăși motive.

Ceea ce am scris mai sus, vine în urma discuțiilor purtate cu foarte multe femei și nu descrie caracteristicile tuturor femeilor. Bineînțeles că sunt și femei care nu își înșală partenerul indiferent de dorință sau de oportunitate. Însă acest articol este dedicat acelora care o fac și motivelor pentru care ajung să își înșele partenerii.

Autor: psihoterapeut Constantin Cornea

sursa: avantaje.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.