psiholog cuplu

Cum știi dacă unui bărbat îi place cu adevărat de tine? 15 semne care nu dau dau greș

Posted: 13 iulie 2022 by Admin

psiholog cuplu

De foarte multe ori, ne punem întrebarea dacă o anumită persoană este cumva interesată de noi. Ne punem această întrebare având teama de a nu fi penibili sau de a nu fi respinși în cazul în care interpretăm greșit “mesajele”celuilalt.

Pentru a ne edifica, putem spune că următoarele elemente pe care o persoană tinde să le facă ne duc cu gândul că suntem doriți sau plăcuți de persoana respectivă:

1. Este atent la nevoile tale. Dacă spui că îți dorești sau îți place ceva, caută tot felul de motive pentru a-ti oferi ceea ce îți dorești. Uneori în mod direct, alteori prin terțe persoane.

2. Îți caută privirea și încearcă să te privească în ochi de parcă ar dori să îți transmită un mesaj, un semnal, să vadă dincolo de ei…

3. Caută să fie mereu în preajma ta. Dacă sunteți colegi, își reface traseul spre și de la muncă, dar și pauzele, astfel încât să coincidă cu ale tale.

4. Este foarte răbdător cu tine. Dacă dorești să te plângi, să plângi, să cauți un umăr pe care să te sprijini, este acolo pentru tine ori de câte ori poate. Are răbdare să îi povestești ceea ce te preocupă și, mai ales, are răbdare să te asculte cu adevărat. Te sfătuiește de fiecare dată și te ajută să scapi din plasa autoînvinovățirii, încercând să te facă să înțelegi că nu este vina ta că în viața ta s-au întâmplat sau se întâmplă și lucrurile rele.

5. Îți dorește doar binele și face totul pentru a încerca să te ajute dacă te afli într-o situație mai dificilă sau te confrunți cu o anumită problemă.

6. Este haios în felul în care încearcă să te facă să uiți de problemele tale și să te scoată din starea de tristețe, făcându-te să râzi sau încercând să te facă să zâmbești cu orice preț.

7. Încearcă să îți facă pe plac și este dispus să meargă acolo unde îți dorești și tu.

8. Aveți gusturi similare la mâncare, cafea, filme, iar acolo unde acestea diferă, este o reală plăcere să descopere că sunteți diferiți. Își dorește să te cunoască mai bine, să îți exploreze personalitatea și preferințele fiindcă îl fascinezi.

9. Are opinii și puncte de vedere asemănătoare cu tine asupra chestiunilor esențiale ale vieții. Cu alte cuvinte, vedeți lumea din perspective asemănătoare.

10. Nu te contrazice de obicei, dar atunci când are o altă părere, își expune punctul de vedere cu diplomație sau umor. Îți va spune adevărul și nu doar ceea ce vrei să auzi fiindcă îi pasă de tine.

11. Încearcă să îți demonstreze că este persoana potrivită pentru tine și să își câștige respectul și locul în ochii tăi fără a-i minimaliza însă pe ceilalți.

12. Vorbește uneori despre ce ar face și cum s-ar comporta în cazul în care ar avea pe cineva ca tine.

13. Încearcă să copieze din comportamentele celor pe care vede că îi placi, dar nu va ezita să mizeze pe autenticitatea sa pentru a ajunge la sufletul tău.

14. Este disponibil pentru tine la orice ora din zi și din noapte dacă ai cu adevărat nevoie de el. Este un sprijin pe care te poți baza și te ajută necondiționat, fără să îți ceară ceva în schimb.

15. Se înroșește sau se intimidează când îi vorbești despre el.

Acestea sunt doar câteva dintre semnele care îți pot da de bănuit că persoana de lângă tine nu este doar un prieten, ci își dorește mai mult de la tine. Bineînțeles că aceste semne pot fi mai multe sau diferite, în funcție de: vârstă, experiență, caracter, temperament etc.

Autor: Psihoterapeut Constantin Cornea

Sursa: Garbo.ro

No Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.